Nu o să-ţi vină să crezi! Ce ţi se poate întâmpla dacă mănânci porumb zilnic, timp de o lună

| 16 oct, 2014

Multă lume consumă porumb vara, însă puțini cunosc la ce ajută una dintre cele mai vechi cereale din lume.

Proprietăţile sale sunt date de bogăţia de vitamine (A, B1, B5, C, E), minerale (magneziu, mangan, fosfor, potasiu) şi mai ales de fibre şi vitamina B9 (acid folic), una din cele mai importante vitamine pentru viitoarele mămici, 100 de grame de porumb asigurând 15% din necesarul zilnic de acid folic.

Porumbul este foarte apreciat și datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, printre care şi luteina.

Porumbul fiert, cu puţină sare este foarte gustos. Mai mult, este şi un medicament „de sezon”, el reglând tranzitul, având efect diuretic, scade nivelul colesterolului şi reduce riscul de atac de cord.

Popcornul este o gustare sănătoasă dacă, în loc de unt, pui un strop de ulei de măsline. Astfel, transformi o bombă calorică într-un snack ideal în dietă.

Dacă mănânci porumb în fiecare zi timp de o lună scapi de toxine şi, prin urmare, şi de greaţă, dureri de cap, oboseală și insomnie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ