Nu ȘTIAI câte utilizări are CASTRAVETELE!

| 26 iun, 2014

Castravetele este o legumă consumată ca atare, dar, de obicei, este preferat în salata de vară. Dar știai că are efecte spectaculoase asupra sănătății tale? Iata care sunt afecțiunile pe care aceasta legumă le previne și le  vindecă:

Guta - are efecte depurative daca se beau intre 300 si 500 ml de suc in fiecare zi, timp de o luna.

 

Afectiuni renale - este un bun diuretic, dizolvant al calculilor renali. Se prepara un amestec din 300 ml suc de castravete, 100 ml ridiche neagra si o lingura de miere. Se consuma cam 2 litri pe zi din acest preparat. Cura trebuie sa dureze minimum o luna si ar trebui asociata cu o dieta vegetariana.



Colici abdominale

Probleme digestive

 

Detoxifierea organismului - se bea cat mai mult suc de castravete.

 

Stiai? Pentru tratarea diabetului e bine sa se bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o jumatate de cana de suc de castravete.

 

Cum se administreaza

 

Suc de castravete - se paseaza leguma sau se da pe razatoarea cea mai mica. Este bun pentru detoxifiere daca se bea frecvent cate 1 cana sau 2 pe zi.

 

Leguma cruda - in salate.


Masca cosmetica - se aplica pe tenul obosit si deshidratat felii subtiri de castravete. Curata tenul in profunzime, hidrateaza si catifeleaza. In plus, calmeaza ochii iritati. Medicina populara folosea castravetele pentru albirea tenului.

 

Decoct de seminte - se fierbe intr-o cana de apa o lingura de seminte de castravete uscate. Cand se raceste breparatul se bea, fiind recomandat pentru calmarea tusei.


Unguent cu castravete - se da pe razatoarea mica un castravete si se amesteca apoi cu o crema de fata. Se foloseste pentru hidratarea tenului cu tendinta de ridare. E bine ca recipientul sa se pastreze la frigider.

 

Pentru eliminarea celulitei – în căutarea unei modalitati rapide și ușoare de a scăpa de celulita plictisitoare? Incercați să frecati cu cateva bucăți de castravete partea problematica pentru 1-2 minute. Aceeași procedură ajută cu riduri.

 

Reglarea apetitului – doriți să luptati cu foamea noaptea tarziu? Castraveții creeaza o senzație de sațietate și are calorii.
Proprietăți de curățare excepționale – nu au găsit încă un fel “verde” pentru a curăța robinete și chiuvete dumneavoastră? Cu o bucată de castravete frecați suprafața pe care doriți să o curățați. Va elimina nu numai zonele întunecate, dar va reveni si luciul original, nu va ataca mainile în timp ce curățati.

 

Mahmureala – cum sa evitam mahmureala si durerile de cap? Măncati cateva felii de castravete înainte de a merge la culcare și va treziti odihnit. Leguma contine suficient zahar, vitamine B și electroliți ce furnizeaza substante nutritive esentiale.



Nutritie si Sănătate – castravetii conțin cele mai multe dintre vitaminele de care avem nevoie zilnic. Un singur castravete obține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

 

Castraveții produc energie – vă simțiți obosit în după-amiaza? Lasati deoparte bauturi cu cafeina. Castraveții sunt o sursa buna de vitamine si carbohidrati, care vă ofera energie de lungă durată, spre deosebire de nes sau cafea.

 

Pentru a curăța suprafețele din sticlă – daca v-ati saturat de petele urate de pe oglinda din baie imediat dupa dus, incercati sa frecati cu o bucată de castravete oglinda – va reveni imediat la forma sa anterioară, și, în plus, in camera se va răspandi un parfum liniștitor.

 

Impotriva dăunătorilor – melcii și viermi distrug plantele dvs? Puneți cateva felii de castravete intr-o tigaie de aluminiu mica si gradina va fi salvata. Chimicalele din castravetele reacționează cu aluminiul și emit un parfum care nu se simte, dar pe dăunători ii indeparteaza.

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ