Număr record de turişti în Grecia

| 08 aug, 2013

Numărul turiştilor care au sosit pe principalele 16 aeroporturi din Grecia a crescut cu 9,6% în perioada ianuarie-iulie 2013, a anunţat Asociaţia companiilor de turism din Grecia (SETE), transmite site-ul ekathimerini.com.

În primele şapte luni din acest an numărul sosirilor a urcat la 6,9 milioane, de la 6,3 milioane în perioada similară din 2012.

Cel mai semnificativ avans, de 43,5%, s-a înregistrat la Kalamata International Airport, urmat de Hania, cu 20,2%, Santorini, cu 19,7%, Cefalonia, cu 17,7%, Iraklio, cu 17%, a anunţat Asociaţia companiilor de turism din Grecia.

Şeful SETE, Andreas Andreadis, a declarat recent că îmbunătăţirea stabilităţii politice, comparativ cu 2012, scăderea preţurilor cauzată de criza economică, precum şi anularea vacanţelor în Turcia, Egipt şi Tunisia au contribuit la redresarea turismului elen.

Dacă tendinţa de creştere va continua în timpul lunilor de vârf, iulie şi august, numărul de turişti străini ar urma să depăşească 17 milioane în 2013, faţă de 16 milioane anul trecut.

Turismul reprezintă 17% din PIB-ul Greciei, într-o ţară în care şomajul atinge aproape 27%.

Potrivit celor mai recente estimări ale FMI, economia Greciei se va contracta cu 4,2% în acest an, după o cădere de 6% înregistrată anul trecut, dar va reveni în teritoriul pozitiv anul viitor, cu o creştere de 0,6%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ