Numărul adopţiilor de maidanezi a crescut de opt ori în ultimele două săptămâni

| 20 sep, 2013

Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a declarat vineri că în ultimele săptămâni a crescut de opt ori numărul adopţiilor de câini fără stăpân din adăposturile din Mihăileşti şi Theodor Pallady.

Băncescu s-a prezentat din nou vineri la Parchetul General, el susţinând că a venit din proprie iniţiativă să stea de vorbă cu procurorii, pentru a debloca activitatea de la adăpostul de la Mihăileşti. Joi, procurorii au efectuat un control la adăpostul de câini de la Mihăileşti, de unde au ridicat fişele medicale ale câinilor.

Directorul ASPA a explicat că, în urma acţiunii procurorilor, activitatea de la Mihăileşti este blocată total iar baza de la Pallady este prea mică pentru a prelua câinii luaţi de pe stradă. 'Ieri seară, la Pallady mai erau libere doar şapte-opt locuri, sper să meargă bine azi adopţiile, să putem duce măcar câinii pe care i-am prins azi, de urgenţă. Restul maşinilor sunt parcate, pentru că nu avem unde să îi ducem. Trei sferturi din rotaţia de câini se efectua în baza din Mihăileşti', a declarat Băncescu.

Potrivit acestuia, 'în ultimele săptămâni, de când s-a votat proiectul de lege în Parlament, adopţiile au crescut de opt ori, numărul adopţiilor a crescut de opt ori, cel mai mare volum fiind la adăpostul din Mihăileşti'. 'Cele mai multe adopţii se fac de oameni din Bucureşti, dar şi ONG-uri. A existat şi un control la Pallady, dar de acolo nu au fost ridicate fişele câinilor, s-au ridicat documente şi înscrisuri, dar ne-au fost lăsate acele fişe individuale', a mai spus directorul ASPA.

Parchetul General a deschis un dosar penal în care efectuează cercetări în legătură cu moartea lui Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, băieţelul fiind sfâşiat de câini maidanezi, pe 2 septembrie, în apropierea Parcului Tei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ