Numărul poliţiştilor de frontieră va fi suplimentat în minivacanţa de Paşti

| 29 apr, 2013

Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în perioada minivacanţei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale, activităţi de supraveghere şi control în punctele de trecere a frontierei de stat.

Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră va lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire.

Această suplimentare a poliţiştilor de frontieră a fost determinată de apropierea Sărbătorilor Pascale care readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România, informează Agerpress.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) , poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a graniţei, generat de apropierea zilei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale, în condiţiile în care anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-a înregistrat un trafic de aproximativ 1.000.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, care au tranzitat frontiera română.

Pe lângă suplimentarea personalului, conducerea Poliţiei de Frontieră a mai decis şi creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară; constituirea unei rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze în cazul în care se va impune; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale (10 - 20 aprilie 2012), poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor de călătorie unui număr de aproximativ 1.000.000 de persoane care au tranzitat frontiera română, din care aproximativ 922.000 au fost cetăţeni ai Uniunii Europene (aproximativ 86% din totalul călătorilor), cu peste 316.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la graniţa din vest cu Ungaria - peste 428.800 persoane, iar punctele de trecere aeroportuare - 255.883 persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ