O biografie a lui Putin, INTERZISĂ în Rusia, va fi lansată sâmbătă la Bookfest

| 29 mai, 2014

Volumul 'Putin. O biografie interzisă', semnat de celebrul analist politic Stanislav Belkovski, va fi lansat, sâmbătă, la standul Editurii Corint de la Salonul Internaţional de Carte 'Bookfest'.

 

Interzisă în Rusia, cartea, cu o prefaţă semnată de scriitorul şi publicistul Emil Hurezeanu, dezvăluie informaţii de natură să arunce în aer miturile şi prejudecăţile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, Belkovski conturându-i liderului rus un portret deloc măgulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice, veridic.

Potrivit Corint, distrugând toate clişeele, el îl prezintă pe ţarul actual ca pe un om frământat de mari probleme, care a avansat în carieră fiindcă a ştiut întotdeauna să le fie loial stăpânilor săi. Pentru Belkovski, Putin e un om lipsit de orice interes faţă de ideologii şi chiar faţă de politică şi e mânat doar de dorinţa de a face bani pentru el şi apropiaţii săi, pe care politologul nu se sfieşte să îi numească nişte cleptocraţi.

Analist politic şi specialist în comunicare rus, Stanislav Belkovski (n. 1971) este vărul oligarhului Boris Berezovski.

A lucrat în calitate de consultant politic, strateg de campanie electorală şi autor de discursuri pentru politicieni de top din Rusia, dar şi din Ucraina.

A scris cinci cărţi şi sute de articole şi, alături de alţi politologi, a înfiinţat Consiliul pentru Strategie Naţională, un think tank moscovit care a realizat şi a dat publicităţii rapoarte-analiză foarte mediatizate despre relaţia dintre stat şi marii oligarhi (Stat şi oligarhie şi Noua verticală a puterii).

Pe plan mondial s-a făcut remarcat în 2007, atunci când estimările sale conform cărora averea personală a lui Vladimir Putin ar fi fost de circa 40 de miliarde de dolari au fost publicate de prestigioasele Die Welt şi The Guardian.

În România a devenit celebru la începutul anilor 2000, când a lansat o propunere şocantă pentru rezolvarea crizei transnistrene: desfiinţarea statului Moldova prin alipirea republicii separatiste la Rusia şi unirea Basarabiei cu România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ