O companie americană devine al treilea producător de gaze din România, după Romgaz și Petrom

| 26 sep, 2014

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a anunțat din SUA că firma Stratum Energy din America va investi în sectorul de producție de gaze autohton devenind un jucător important pe această piață alături de Petrom și Romgaz

Compania Stratum Energy va deveni al deveni al treilea producător de gaz din România după Romgaz și Petrom cu o producție anuală de peste 0,5 miliarde metri cubi după ce va investi peste 150 milioane dolari anul următor în țara noastră în dezvoltarea descoperirii de gaz convențional făcută recent de companie în zona Moinești (jud. Bacău), a declarat ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Acesta se află în SUA pentru a convinge mai multe companii americane să investească în sectorul energetic românesc. "Cred foarte mult că atragerea de investiții și tehnologie din SUA în domeniul energetic românesc va ajuta țara noastra să devina, în preajma anului 2020, independentă energetic. În plus, consumatorii vor beneficia de prețuri cât mai bune, noi locuri de muncă vor fi create și taxe suplimentare vor fi colectate la buget", spune Nicolescu.

Practic, prin aceste investiţii ale marilor companii energetice din America, reprezentanţii Guvernului României îi anunţă pe cetăţeni şi data la care ţara noastră va fi independentă energetic, adică vom produce mai multe resurse energetice decât consumăm. În Uniunea Europeană, la acest moment, doar Danemarca se mai bucură de statutul de ţară independentă energetic. Conform strategiei prezidenţiale, prezentată public de Victor Ponta, România îşi propune să devină al doilea stat independent energetic din UE în următorii 5-6 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ