O companie care a vrut CFR Marfă nu îşi plăteşte propriii salariaţi

| 20 mai, 2013

Aproape 200 de angajaţi ai companiei Remarul "16 februarie"  au intrat azi dimineaţă în grevă spontană pe motiv că nu şi-au încasat salariile din aprilie. După o oră şi jumătate de proteste, oamenii au primit confirmări că îşi vor primi lefurile. Acţionarul principal este Transferoviar Grup, adică una dintre cele trei companii care au depus oferte pentru cumpărarea CFR Marfă.

O treime din angajaţii Remarul "16 februarie" au refuzat să înceapă lucrul în dimineaţa zilei de 20 mai din cauză că nu au primit salariile din luna aprilie, atunci când s-a achitat doar 40% din avans. După o oră şi jumătate de proteste, salariaţii s-au întors la lucru cu promisiunea că îşi vor primi lefurile.

Compania Remarul "16 februarie" Cluj este deţinută de Călin Mitică, prin Transferoviar Grup. Acesta a participat la privatizarea CFR Marfă, printr-o asociere cu austriecii de la Donau-Finanz Gmbh & KG. Privatizarea companiei feroviare a eşuat pentru că niciuna din cele trei oferte nu s-au calificat pentru etapa urmatoare. În afară de asocierea Transferoviar-Donau au mai participat americanii de la OmniTRAX şi compania autohtonă Grup Feroviar Român, controlată de Gruia Stoica.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ