O comparație forțată marca Elena Udrea

| 21 apr, 2013

Într-o opinie recentă exprimată pe Facebook, Elena Udrea a încercat să profite de imaginea de forță și unitate transmisă de Congresul PSD pentru a-și vehicula încă o dată mesajul pentru activul PDL (sau pentru activul unei eventuale viitoare formațiuni la care va adera).

 

Ce a încercat să transmită Elena Udrea? În primul rând, faptul că o coagulare a partidului în jurul unui lider tânăr îl poate redresa în totalitate din punct de vedere electoral (cazul Victor Ponta). În al doilea rând, faptul că cel care a clădit un partid trebuie să fie respectat și tratat cum se cuvine în cadrul unui congres (cazul Ion Iliescu).

Problema mesajului Elenei Udrea (observabilă inclusiv de către activul PDL) este forțarea vădită a comparației Congresului PSD cu Convenția PDL, o comparație între un eveniment menit să consolideze imaginea celui mai puternic partid din România din prezent, care se află la guvernare și care are un sprijin electoral fără precedent, și un eveniment organizat sub semnul degringoladei generalizate, menit să identifice o soluție de urgență pentru a evita prăbușirea ca forță politică. Dacă soluția Victor Ponta a funcționat în cazul PSD, acest lucru nu înseamnă că și soluția unui lider tânăr (spre exemplu, Elena Udrea) ar fi funcționat în cazul PDL. Iar dacă Ion Iliescu este stimat și cinstit în cadrul Congresului PSD, acest lucru nu înseamnă că și Traian Băsescu – un personaj care a adus PDL nenumărate dezavantaje electorale și care a supus partidul unor grele încercări pentru a-și îndeplini diverse scopuri personale – ar fi trebuit tratat la fel.

În orice caz, se pare că Elena Udrea este decisă să pornească pe un drum separat de cel al PDL, fostul ministru așteptând doar semnalul „creierului” Mișcării Populare. Inclusiv prin acest mesaj publicat pe pagina personală, Elena Udrea încearcă să se afișeze drept un personaj politic tot mai matur, dornic să redevină credibil și să-și asume funcții de conducere. Singura șansă a Elenei Udrea, constă, din păcate pentru dumneaei, în disponibilitatea electoratului de a „reevalua” cuplul Băsescu-Udrea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ