O decizie a justiţiei americane schimbă total regulile după care funcţionează internetul

| 02 feb, 2014

O decizie recentă a unei curţi de apel din SUA ar putea schimba regulile internetului, aşa cum îl ştiam până acum. La cererea unui fost director al Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC), furnizorii de internet sunt reclasificaţi drept furnizori comuni, adică similar companiilor de utilităţi publice, care furnizează gaz, curent sau apă.

Obligaţiile acestor companii ar urma să fie decise de FCC, iar neutralitatea internetului va fi distrusă, scrie businessinsider.com.

Prin această decizie, neutralitatea internetului este distrusă. Practic, companiile vor avea puterea să gestioneze traficul din reţele după cum li se pare lor mai profitabil. Internetul nu va mai fi tratat ca o reţea care procesează pachetele de informaţii fără să le prioritizeze în vreun fel.

Astfel, companiile furnizoare de internet vor avea puterea să aleagă ce servicii de internet sunt mai de succes şi care nu, vor putea să monitorizeze şi să facă bani din traficul pe internet, cerând de exemplu o taxă creatorilor de conţinut care vor ca produsele sau serviciile lor să fie livrate cu o viteză mai mare către utilizatori. În acest sistem, ISP-urile nu vor mai avea niciun interes să livreze în reţea conţinut care nu le generează profit.

În prezent, furnizorii de internet nu se supun unor reguli de transparenţă, care să îi oblige să spună ce conţinut sau servicii sunt blocate sau marginalizate. Aplicaţii precum Skype, care asigură comunicaţiile gratuit şi afectează astfel cota de piaţă a furnizorilor de telefonie mobilă, ar putea fi blocate.

La fel ca la societăţile de televiziune prin cablu, s-ar putea ajunge la situaţia în care creatorii mici de conţinut să fie nevoiţi să plătească accesul în reţea. Practic, se va ajunge la o cenzură a internetului, transformând această reţea într-un mediu controlat, precum televiziunea sau radioul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ