O femeie cu cetăţenie română, amendată în Austria cu 38.000 de euro pentru cerşetorie

| 22 aug, 13:09

O femeie cu cetăţenie română care cerşea în Austria a fost amendată cu 38.000 de euro pentru că a cerşit în mod repetat împreună cu un copil, informează luni cotidianul austriac The Local.

Mihaela Cristea este originară din România, însă la ora actuală este om al străzii în Vorarlberg, unde cerşeşte pe străzi cu un copil mic, ceea ce este interzis de statul austriac. 

'S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg că a cerşi alături de un copil este interzis în acest land, iar cerşetorii trebuie să se conformeze', a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), şeful autorităţii locale. Acesta a adăugat că 'este important şi corect' să se stabilească limite pentru cei care continuă să încalce legea şi să cerşească împreună cu minori. 

Cu toate acestea, avocatul Mihaelei Cristea a declarat că este nerealist ca cineva care câştigă 200 de euro pe lună să poată să-şi permită să plătească o amendă de 38.000 de euro. Este 'total disproporţionat şi de asemenea ilegal', a declarat avocatul Anton Schaefer. 

Cristea a declarat pentru ORF că are cinci copii, nu are un loc de muncă şi doarme pe străzi. 'Câştig între 20 şi 30 de euro pe zi şi trebuie să trimit o bună parte din aceşti bani copiilor mei în România', a spus ea. 

Schaefer a argumentat că această amendă mare va fi folosită de autorităţile din Vorarlberg pentru a susţine expulzarea cerşetorilor din acest land, acuzaţie pe care Schwarzler nu a negat-o. 'Nu vrem să oferim un cadru organizat cerşetorilor şi oamenilor care vin la noi şi nu respectă legea din ţara noastră', a declarat acesta la ORF. 

Reprezentanta Partidului Verzilor în Vorarlberg, Nina Tomaselli, a criticat amenda aspră şi a cerut revenirea la o atitudine raţională. 

Dacă Mihaela Cristea va câştiga, atunci, potrivit lui Schaefer, legitimitatea interdicţiei cu privire la cerşetorie în Vorarlberg ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar interdicţia 'abolită'.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ