O firmă turcească investește la Craiova 30 de milioane de euro într-o fabrică de biscuiţi

| 16 sep, 2013

O companie renumită din Turcia deschide o fabrică de produse de patiserie la Craiova. Investiţia se ridică la suma de 30 de milione de euro.

Fabrica de produse de patiserie va fi deschisă în incinta Parcului Industrial din Craiova. Compania din Turcia le oferă oltenilor şi 350 de locuri de muncă.

“Consilierul economic al Consulatului României la Istanbul, Cristian Diaconeasa, ne-a şi informat despre acest investitor care urma să vină în România. Deşi locaţia iniţială era într-un alt oraş, am solicitat o întâlnire cu el şi i-am demonstrat că municipalitatea poate oferi facilităţi mai mari decât oriunde în România”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Fabrica din Turcia este una dintre cele mai mari producătoare de biscuiţi din Europa. „Compania vine cu un aport investiţional de peste 30 de milioane de euro pe care îi vor folosi pentru a construi de la zero o fabrică de la zero în Parcul Industrial Craiova pe o suprafaţă de circa opt hectare şi pentru a crea câteva sute de noi locuri de muncă.

Este una dintre cele mai importante investiţii care se fac în judeţul Dolj şi municipiul Craiova după preluarea fabricii de automobile de la Craiova de către compania Ford”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Compania turcă ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş şi-a început activitatea în anul 1962, fiind o firmă de familie a cărei activitate a pornit de la 20 de angajaţi şi a ajuns la 5.000 de locuri de muncă în prezent. Firma îşi exportă la ora actuală produsele în 60 de ţări ale lumii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ