O navă românească a salvat 95 de migranţi aflaţi pe o barcă în apele teritoriale italiene

| 09 aug, 2013

Poliţiştii de frontieră de pe nava 'Ştefan cel Mare' aflată în misiune în Italia în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 au salvat, joi noaptea, 95 de migranţi sirieni aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni, supraaglomerat şi în derivă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), nava românească a detectat şi interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane. 

'În urma evaluării situaţiei de la faţa locului, poliţiştii de frontieră români au decis ca migranţii să fie aduşi la bord. 
Astfel, toţi cei 95 de imigranţi au fost transferaţi la bordul navei 'Ştefan cel Mare', unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii, 42 de bărbaţi, 16 femei şi 37 minori (cel mai mic în vârstă de 28 de zile), au declarat că sunt sirieni şi că intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen. Aceştia au mai declarat că au petrecut 15 zile pe mare, din Siria până în momentul depistării de către poliţiştii de frontieră români', a precizat IGPF.

Scopul principal al Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migraţiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ