O nouă fază de isterie în România

| 02 oct, 2013

Cutremurele din județul Galați au dat prilejul dezvoltării unui nou motiv de agitație printre români. Fenomenul nu este nici atât de rar și nici nu reprezintă vreun pericol real pentru locuitorii din zonă, dar cu toate astea s-a istalat un climat de panică generală, întreținut în mare măsură de televiunile care nu fac altceva decât să pună paie pe foc cu privire la acest subiect.

În cazuri de acest tip, persoanele cu expertiză în domeniu trebuie să fie în primele rânduri la dat declarații explicative și în nici un caz prezentatorii tv ori invitații lor, a căror lipsă de cunoștințe specifice în acest domeniu conduce la promovarea unor scenarii apocaliptice de natură să agite spiritele celor mai creduli dintre noi.

Cei în măsură să explice fenomenele, specialiștii de la Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) au subliniat faptul că situația de față nu este singulară, au mai fost cazuri în care care s-a înregistrat un număr mare de cutremure într-un interval scurt de timp și în anii 2005, 2011 și 2012. Există și o explicație rațională pentru asta, falia Sfântul Gheorghe, pe care se află zona afectată de aceste fenomene și care favorizează mișcări ale scoarței terestre.

Pentru moment, au fost instalate trei stații seismice portabile în zonele afectate în măsură să localizeze unde mai exact se produc aceste cutremure, urmând ca peste două săptămâni să avem și datele exacte. Dat fiind și climatul meteo nefavorabil, autoritățile sunt în alertă și pregătite să intervină dacă situația o impune, dar până la proba contrarie avem de-a face cu un fenomen obișnuit, care nu pune în pericol viața localnicilor.

Cu natura nu ne jucăm, iar asta o știe toată lumea, dar în condițiile în care au fost luate toate măsurile de control pentru ca situația să nu degenereze și pentru ca nimeni să nu fie afectat, nu-și are rostul panica proaspăt instaurată, asta dacă dorim să evităm scenariul din povestea drobului de sare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ