O nouムteorie: oamenii se trag din meduze

| 15 dec, 2013

Unii oameni de ştiinţă spun cムoamenii au evoluat din bureţi de mare, însムacum un grup de cercetăƒtorii americani vine cu o nouムteorie: ne tragem din meduze. De fapt, este posibil, potrivit lor, că foarte multe animale de pe planetムsムfi evoluat din astfel de creaturi, scrie Daily Mail.

Ei au ajuns la aceastムteorie dupムce au studiat genomul unei rude a meduzei, cunoscutムsub numele de Venus girdle şi care se găƒseşte în vestul Atlanticului. Aceste animale au corpuri similare cu ale meduzelor şi sunt compuse în proporţie de 97% din apăƒ. La fel că şi bureţii de mare, Venus girdle are un sistem nervos.

Teoriile privind străƒmoşul omului sunt foarte multe şi fiecare trebuie privitムcu puţin scepticism. Ύn 2012, un alt grup de cercetăƒtori susţinea cムstrămoşul îndepărtat al omului este un rechin preistoric, care bântuia oceanele acum mai bine de 300 de milioane de ani. Peştele primitiv, cunoscut sub numele de Acanthodes bronni, ar fi, potrivit lor, strămoşul comun al tuturor vertebratelor cu mandibulă de pe Pământ, inclusiv al oamenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ