O parte din epava planorului prăbuşit în masivul Postăvarul, transportată la Bucureşti pentru expertiză

| 07 dec, 14:51

O parte din epava planorului prăbuşit la începutul lunii august, în masivul Postăvarul, a fost ridicată sâmbătă, cu ajutorul unui elicopter, şi transportată la Bucureşti pentru expertiză, potrivit Agerpres.

Epava planorului a fost împărţită în două colete pentru a putea fi ridicate mai uşor. 

"În coletul ridicat sâmbătă, de dimensiuni mai mici, s-a aflat o parte din corpul planorului şi alte piese. În coletul mare, care cel mai probabil va fi împărţit în două mai mici, pentru a se ridica mai uşor, se află restul părţilor din planor. Coletul mai mare a rămas în continuare în pădure până ce condiţiile atmosferice vor permite elicopterului să le ridice", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, maiorul Ciprian Aldea. 

Planorul prăbuşit în 6 august a.c a fost găsit în ziua de 21 noiembrie, în zona Muchia Cheii, din Masivul Postăvarul, de doi turişti care au sunat imediat la Serviciul de Urgenţă 112. În interiorul epavei a fost găsit corpul pilotului Mircea Crăciun, în stare avansată de putrefacţie. Cu toate că în zona în care s-a găsit epava planorului au fost efectuate în zilele următoare prăbuşirii 12 căutări pe mai bine de 1.000 de ha de către jandarmeria montană, salvamontişti, pădurari, poliţie, voluntari nu s-a putut identifica atunci din cauza desimii pădurii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. 

Odată cu căutările la sol, au survoluat zona elicoptere, avioane uşoare şi chiar drone, dar fără să observe resturile planorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 14:55
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ