O piațetă din centrul Capitalei va purta numele maestrului Radu Beligan

| 21 iul, 15:07

Piaţeta din vecinătatea Ministerului Agriculturii, situată vis-a-vis de Teatrul Naţional, va purta numele maestrului Radu Beligan. Iniţiativa aparţine primarului general Gabriela Firea.

"Vestea pe care am primit-o ieri ne-a îndurerat foarte mult pe noi toţi În plus faţă de lacrimile pe care le avem în aceste zile şi părerea de rău, cred că trebuie să facem ceva concret şi anume maestrul Radu Beligan să traiască, aşa cum oricum se va întâmpla permanent în sufletele noastre, în inima noastră, prin piaţeta de la kilometrul 0 al Capitalei, care îi va purta numele. Am venit ieri cu această propunere şi voi iniţia un proiect de hotărâre pe care îl voi supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali. Fac un apel prin această cale pentru toţi consilierii generali pentru a vota acest proiect, care este unul de suflet pentru mine, nu doar pentru faptul că maestrul s-a născut în judeţul Bacău de acolo de unde vin şi eu în Capitală, dar pentru că într-adevăr a marcat teatrul românesc şi as spune şi societatea românească", a anunţat primarul Capitalei Gbriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat pentru România TV că în piaţeta de la Universitate se va amplasa şi un bust al actorului Radu Beligan.

"Ne-am gândit pentru a marca personalitatea maestrului Radu Beligan să amplasăm un bust. Schiţa este realizată de artistul Alexandru Ilfoveanu, pe care toţi românii îl cunosc cu siguranţă deoarece provine dintr-o familie celebră din punct de vedere artistic.  Bustul ar trebui amplasat fix cu faţa spre Teatrul Naţional pentru ca maestrul să se uite permanent şi să "supravegheze" Teatrul Naţional", a spus Firea.

Primarul general a mai spus că pentru ca această iniţiativă să fie realizabilă într-un timp cât mai scurt este nevoie şi de amendament prin care să fie anulată o hotărâre din 2003.

"Este nevoie şi de un amendament pentru a devansa o altă propunere care a fost votată în anul 2003 prin care doar după 3 ani de la decesul unei personalităţi o stradă, un bulevard sau o piaţetă ar putea să-i poarte numele. Mi se pare o măsură birocratică, de aceea voi veni cu un amendament prin care să anulăm practic acea hotărâre. Am primit foarte multe mesaje din partea bucureştenilor, de aseară şi până astăzim, care susţin această iniţiativă, această propunere şi vor să vină cât mai curând la dezvelirea bustului", a declarat Gabriela Firea pentru România TV.

Potrivit primarului general al Cpaitalei, bustul ar putea fi gata în maximum 3 luni de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ