O româncă a atins, la 12 ani, cel mai înalt vârf din Africa

| 17 iul, 20:37

Dor Geta Popescu a atins ieri, la numai 12 ani, Uhuru Peak, 5895 m (Kilimanjaro), cel mai înalt al continentului african. Geta e cea mai tânără româncă care reuşeşte acest lucru, devansându-le pe Alexandra Marcu şi Crina Coco Popescu.

”M-am simţit excelent în această ascensiune, totul a mers perfect, ca la antrenament, în etapele Circuitului 7 Munţi de la noi. E foarte important pentru mine că am început sezonul ascensiunilor în munţi înalţi cu o reuşită. Alpinismul de escaladă şi mare altitudine mă definesc, mă fac să fiu fericită şi specială. Performanţa şi recordurile sunt ceea ce îmi doresc, sunt motivaţia antrenamentelor şi pregătirii mele generale”, a declarat Geta la scurt timp după reuşită.


Dor Geta Popescu are 12 ani, practică alpinismul şi escalada la nivel de performanţă ca membră a Clubului Sportiv Montan de Altitudine. E componentă a lotului de escaladă naţional pentru copii, fiind multiplă campioană naţională, cu clasări pe podium la competiţiile balcanice şi concursurile de grand slam europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ