O româncă, desemnată POLIŢISTA anului în lume

| 24 aug, 12:53

Comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa a primit titlul de "International Female Police Peacekeeper 2015", în cadrul unei ceremonii organizate în Marea Britanie, pentru modul în care s-a implicat în misiunile de căutare şi salvare după cutremurul care a avut loc în Haiti, în 2010, potrivit IGPR.

Cutremurul a prins-o pe poliţista româncă în misiune, în capitala haitiană. Imediat după seismul care a pus la pământ o întreagă ţară, poliţiştii români au primit misiunea să scoată de sub dărâmături răniţii.

"La data de 23 august a.c., în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police - IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliţiei Române, i s-a conferit titlul de «International Femele Police Peacekeeper 2015», pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti", arată luni Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Echipa din care făcea parte comisarul şef Raluca Domuţă a fost responsabilă de asigurarea apei potabile pentru refugiaţi.

"Am participat la distributie de apa si alimente pentru persoanele, pentru ca au ramas foarte multi fara case si fara familii. Persoane care s au refugiat in diferite locuri, in corturi, neavand acces la apa si mancare. Premiul asta este al nostru, al politistilor romani care mergem si renuntam la familii, renuntam la foarte multe pentru a reprezenta Romania si pentru a avea sansa sa ne dovedim profesionalismul", a declarat comisarul-şef Raluca Domuţă.

Românca a făcut faţă unor misiuni desfăşurate în condiţii extrem de dificile şi în zone unde confruntările violente dintre taberele politice din Haitii au făcut zeci de victime. Toate aceste realizări au dus la desemnarea Ralucăi Domuţă drept cel mai bun poliţist al anului 2015 în lume.

"Experienţele trăite în misiune internaţională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea «Doamne, ajută-ne să ne trezim în pace!", a spus Raluca Domuţa, citată în comunicatul Poliţiei Române.

Raluca Domuţă este angajată a poliţiei române din anul 1999. În anul 2009 a plecat în prima misiune internaţională, în Haiti, iar acum se află la cea de-a doua misiune de acest gen, tot în ţara din Caraibe. În prezent ocupă funcţia de şef poliţie regiune în cadrul Haiti - MINUSTAH şi oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi a actelor de violenţă sexuală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ