Oare de câte ori a minţit Băsescu de la tribuna Palatului Cotroceni?

| 28 aug, 2013

Nici nu apucase bine să aterizeze Victor Ponta la Chișinău, unde a efectuat o vizită de două zile, că președintele Băsescu a și ieșit în fața presei pentru o ”scurtă” declarație, care s-a dovedit a fi un adevărat discurs despre starea națiunii.

Prin conferința de presă de luni după-masă, președintele a intrat încă o dată în mod nepermis pe terenul Executivului. Și, la fel cum ne-a obișnuit și cu alte ocazii, Traian Băsescu și-a suprapus atacul peste absența din țară a premierului. Nici nu apucase bine să aterizeze Victor Ponta la Chișinău, unde a efectuat o vizită de două zile, că președintele Băsescu a și ieșit în fața presei pentru o ”scurtă” declarație, care s-a dovedit a fi un adevărat discurs despre starea națiunii.

Rechizitoriul pe care Traian Băsescu l-a făcut guvernului a atins nenumărate subiecte. De la problema șomajului și a creării locurilor de muncă și până la negocierile pe care guvernul condus de Victor Ponta le desfășoară cu Comisia Europeană pentru fundamentarea Acordului de Parteneriat pentru exercițiul bugetar 2014-2020, nimic nu a scăpat de criticile președintelui. Chipurile, Traian Băsescu ar fi ieșit la rampă fiindcă țara este neguvernată și probleme majore nu primesc rezolvările necesare.

Realitatea este însă cu totul alta. Traian Băsescu a atacat guvernul Ponta fiindcă este în campanie electorală. Pur și simplu.

Desigur, nu se aștepta nimeni să o recunoască. Dar chiar dacă o neagă vehement, pretextând că nu mai candidează și, deci, nu ar mai fi interesat să acumuleze procente electorale, scopul atacului lui Traian Băsescu este mai mult decât evident. Dacă ar fi fost cu adevărat preocupat de problemele pe care le-a ridicat, nimic nu îl împiedica pe Traian Băsescu să utilizeze căile instituționale care îi stau la dispoziție pentru a dialoga cu Guvernul, în loc să iasă la o oră care îi asigura prezența în prime time, pentru a arunca reproșuri răstite către Palatul Victoria.

În fond însă, puțin îi pasă lui Traian Băsescu de românii care își caută un loc de muncă, sau de creșterea absorbției fondurilor europene. Acestea sunt doar pretexte pentru președinte. Adevăratul său scop este acela de a crește electoral, nu findcă ar candida el, ci fiindcă alții o vor face în numele lui.

Pentru a face pârtie Elenei Băsescu, Elenei Udrea și oastei de strânsură din partidul prezidențial, Traian Băsescu este în stare de orice. A fost în campanie electorală pe banii contribuabilului toată vara și a stat de vorbă cu oamenii, așa cum chiar el singur a recunoscut. A ținut blocat cât a putut de mult un minister strategic pentru guvernare, doar-doar va strica ploile la Palatul Victoria, a pus bețe în roate privatizării CFR Marfă, iar acum inventează motive de îngrijorare privind șomajul sau absorbția fondurilor europene.

Pentru cei care s-au obișnuit cu ieșirile lui Traian Băsescu, aproape că nici nu mai reprezintă o surpriză faptul că, pentru a ataca Executivul lui Victor Ponta, președintele manipulează datele statistice. Nu este nici prima și, desigur, nici ultima dată când Traian Băsescu apelează la astfel de tertipuri și ar fi probabil o muncă de-a dreptul sisifică dacă cineva s-ar apuca să numere de câte ori președintele a utilizat tribuna de la Cotroceni pentru a le spune minciuni românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 aug, 2013
Mihail
precizare admin.
Iata o ipoteza: sunt mai multi la un singur calculator.
28 aug, 2013
Mihail
minciunile ziaristului
Pai cum sa dialogheze cu premierul cand acesta nu-i raspunde la telefon, iar al doilea om in stat ii intoarce spatele si pleaca de la o ceremonie oficiala de investire? Nu este grav ca esti angajat al unei parti, grav este ca dezinformezi prin minciuna, pe un site care se numeste "obiectiv.info". Halal jurnalist.
28 aug, 2013
dorup
precizare
Stimate lingusitor Dumitrache Marian , in virtutea adevarului jurnalistic , daca Base a mintit , prezinta-ne d-ta marete realizari ale guvernarii ponto- cacariste , si stim si noi prostii cum stam , ca murim de foame si nu stim de ce ! Poate ne prezinti si scrisoarea de raspuns a UE referitoare la programul de absortie a fondurilor nerambursabile prezentata de guvern pt. anii 2014-2020 , doar asa , sa ne mai distram cu minciunile lui Base !
28 aug, 2013
fan Dumitrache+ceea a scris administratorul
Dl.Marian este putin plecat,in documentare,asa cum i-a recomandat un postac...
Incerc sa va dau eu ,chiar daca si la mine lipseste expertiza,cateva exemple de realizari actuale si viitoaRE;
-1 milion de noi locuri de munca intre 2012-2016;
-privatizarea OLTCHIM,POSTA,CFR,CUPRUMIN,pregatirea pentru explorararea gazelor de sist,a aururului de la Rosia M,modificarea in perspectiva a legii ANI,etc
Si o parere din partea mea,ce tot ii dati cu adevarul jurnalistic,este o utopie ....
28 aug, 2013
Administrator
Precizare
Pentru mai buna înţelegere a comentariilor postate la articole, precizăm că harnicii comentatori Obiectiv , Cantautor, Impiegat şi Fan Pop transmit de la acelaşi IP, adică sunt una şi aceeaşi persoană.
28 aug, 2013
Mihail
precizare admin.
Si dumneata moncher, impartial ca tot omul. Ce doriti sa subliniati? Ca nu sunt multi nemultumiti? Stati linistit, nu toti posteaza la asemenea ineptii.
28 aug, 2013
fan administrator
Precizare
Pentru mai buna înţelegere a comentariilor postate la articole, precizăm că harnicii comentatori Obiectiv , Cantautor, Impiegat ,Fan Pop ,fan adminstrator+variatiuni,transmit de la acelaşi IP, adică sunt una şi aceeaşi persoană.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ