Oficial UE: Atentatele teroriste nu vor putea fi împiedicate în proporție de sută la sută

| 14 ian, 10:46

Coordonatorul Uniunii Europene pentru lupta împotriva terorismului este de părere că atentatele teroriste nu pot fi sută la sută împiedicate.

„Nu există o soluție miracol. Mergând pe varianta prevenției, a depistării, a reprimării și pe dimensiunea internațională, vom încerca să facem tot posibilul pentru a evita repetarea atentatelor. Dar să le împiedicăm, nu. Nu vor putea fi împiedicate în proporție de 100%”, spune Gilles de Kerchove, potrivit Digi24.

El precizează că nu există o soluţie miracol, dar că Uniunea Europeană face tot posibilul să evite noi atacuri similare celor de la Paris.

Şeful antitero al Uniunii Europene avertizează că ameninţarea unor noi atentate din partea Statului Islamic, grupării Al Qaida şi Frontului Al-Nosra rămâne serioasă.

Totul în condiţiile în care Europol estimează că între 3.000 și 5.000 de cetățeni din Uniunea Europeană au plecat în Irak şi Siria în ultima perioadă pentru a lupta de partea teroriştilor. Aceşti indivizi vor reprezenta un pericol pentru ţările de origine în momentul revenirii, avertizează Europol.

Şeful antitero al Uniunii Europene avertizează că ameninţarea unor noi atentate din partea Statului Islamic, grupării Al Qaida şi Frontului Al-Nosra rămâne serioasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 12:36
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ