Oil Terminal, posibilă manipulare a pieței bursiere din România

| 05 apr, 19:10

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o investigație privind posibilile informații false transmite de către compania de stat OIL Terminal (OIL), prin care ar fi dus la o manipulare a pieței bursiere. Se pare că Oil Terminal este acuzată de o posibilă manipulare a pieței, potrivit jurnaliștilor de la HotNews.ro.

Compania este a declarat pe data de 15 februarie că ar fi raportat un profit de un milion de lei, moment în care prețul acțiunilor ar fi scăzut cu 15%. O lună mai târziu, profitul net declarat ar fi fost de 6.5 milioane de lei.

Administrator independent în cadrul Consiliului de Administrație al Oil Terminal, Dan Bărbulescu consideră că prin transmiterea de informații false poate exista riscul de manipulare a pieței. Acesta mai transmite că ASF ar trebui să demareze o investigație în acest caz.

Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal a declarat că societatea a avut în luna februarie o raportare prudendtă a profitului pe 2015 și constituirea unui provizion de mediu pentru un proiect de decontaminare.

Din cauza faptului că proiectul nu a mai început, banii au trecut în profitul pentru luna martie. Astfel, Ciutureanu explică diferența foarte mare dintre profitul preliminat pe 2015 din luna februarie și cel din luma martie.

Tag-uri: ASF, Oil Terminal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ