OIM: Vremea nefavorabilă din februarie a redus semnificativ numărul migranţilor ajunşi în Grecia

| 12 feb, 14:45

Vremea nefavorabilă din luna februarie a determinat o reducere semnificativă a numărului migranţilor care au ajuns pe cale maritimă în Grecia, a anunţat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM).

Astfel, în primele 10 zile din februarie au fost înregistrate 5.110 sosiri, în condiţiile în care, în toată luna ianuarie, numărul lor a fost de 72.193. 

"Vântul puternic şi temperaturile scăzute de la sfârşitul săptămânii trecute, care au perturbat serviciile de feribot din cauza mării agitate, au determinat o scădere dramatică a numărului de migranţi care şi-au riscat viaţa încercând să ajungă în Grecia", a explicat OIM, într-un comunicat citat de Xinhua. 

În anul în curs, 83.201 de migranţi şi refugiaţi au ajuns pe ţărmurile Europei, marea lor majoritate (77.303) fiind înregistraţi în Grecia. 

Conform poliţiei elene, 44% din migranţii sosiţi în Grecia în luna ianuarie au fost sirieni, 27% afgani şi 17% irakieni. 

De la începutul lui 2016, 410 persoane şi-au pierdut viaţa în tentativa de a ajunge în Grecia sau Italia. Dintre aceştia, 320 au fost victimele cele mai periculoase traversări maritime, din Turcia spre Grecia, iar restul de 90 au decedat încercând să străbată Mediterana din nordul Africii spre Italia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ