Oltean: Eu am propus-o pe Dumitrean la ANRP, dar n-a delapidat miliarde de euro

| 30 apr, 2013

Ioan Oltean, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, susţine că protejata sa, Crinuţa Dumitrean, fost şef ANRP, nu are niciun dosar penal pentru delapidare de miliarde de euro cum se vehiculează în presă, adăugând că acuzaţiile lui Victor Ponta în acest sens sunt nefondate.

"N-are niciun dosar penal cu o delapidare de două miliarde de euro. Este inadmisibil", a declarat Ioan Oltean, în această seară, la România TV. El a recunoscut, însă, că a propus-o pe Dumitrean în funcţie la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Declaraţiile sale vin în contextul în care, înainte ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea retrocedărilor, premierul Victor Ponta  a declarat că democrat-liberalul Ioan Oltean ştie amănunte despre cum s-au făcut retrocedările, referindu-se la "fraude" în acest domeniu.

"Dacă vă uitaţi în materialul pe care l-am prezentat, în perioada guvernării lor, şi domnul Ioan Oltean, de la Bistriţa, cred că ştie cele mai multe amănunte, s-au comis cele mai mari fraude şi cele mai multe tunuri. Probabil că le e un pic jenă să discute cu mine despre cum a fost cu restituirile. Dacă vă uitaţi la cazuri, toate sunt 2009, 2010, 2011", a declarat Victor Ponta.

Crinuța Dumitrean ar fi prejudiciat statul cu două miliarde de euro, prin efectuarea unor plăţi preferenţiale,  în perioada în care se afla la conducerea ANRP.

În plus, ANI a constatat că, la acea vreme, Dumitrean se afla şi în incompatibilitate.

"Complementar, în urma unui alt dosar de evaluare, s-a constatat că, în perioada 30.04.2009 - 05.10.2011, Dumitrean Crinuta Nicoleta s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de Director (funcţie publică de conducere) în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, director general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, în cadrul Institutului Naţional de Administraţie (30.04.2009 - 08.10.2009) şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (08.10.2009 - 05.10.2011), precum şi calitatea de comerciant persoană fizică (07.03.2008 – 03.02.2011), încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003 ", se arată într-un comunicat ANI din acea perioadă.

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ