OMV intenţionează să vândă o treime din benzinările sale din Cehia

| 26 oct, 13:22

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, negociază în prezent vânzarea unui număr de 70 din benzinăriile sale din Cehia către Unipetrol, divizia cehă a grupului petrolier polonez PKN Orlen, informează un articol publicat luni în cotidianul ceh 'Lidove noviny', care citează mai multe surse din apropierea discuţiilor, transmite APA, citată de Agerpres.

Cu 217 staţii de alimentare, OMV deţine al treilea mare lanţ de benzinării din Cehia, după liderul Unipetrol care deţine 338 de staţii de alimentare sub brandul Benzina şi grupul ungar MOL cu 315 staţii. Potrivit 'Lidove noviny', Unipetrol ar dori să-şi consolideze poziţia de lider pe piaţă prin preluarea celor 70 de benzinării OMV iar tranzacţia ar urma să se finalizeze în 2016. 

"Unipetrol este interesat de această achiziţie. Este foarte probabil ca acordul să fie anunţat imediat după începutul anului 2016', a declarat un expert care a dorit să-şi păstreze anonimatul pentru 'Lidove noviny'. 

În schimb, OMV a precizat că, de principiu, nu comentează zvonurile de pe piaţă. 

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ