OMV Petrom a pornit o instalaţie nouă la Petrobrazi, în valoare de 40 milioane euro

| 06 aug, 2013

OMV Petrom a pus în funcţiune o instalaţie nouă de desulfurare a gazelor în cadrul rafinăriei Petrobrazi, ca parte a programului de modernizare început în 2010. Progrtamul, în valoare de 600 milioane de euro,  va fi finalizat în 2014.

Noua instalaţie de desulfurare, pusă în funcţiune luna trecută, permite reducerea emisiilor poluante ale rafinăriei, în linie cu nivelele europene, contribuind astfel la un mediu mai curat. În plus, noua instalaţie va avea un impact pozitiv asupra eficienţei energetice a rafinăriei, potrivit unui raport al al companiei, trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Programul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi se apropie treptat de finalizare. Unul din principalele obiective ale modernizării a fost deja atins odată cu ajustarea capacităţii care permite rafinăriei să proceseze eficient întreaga cantitate de ţiţei produsă de divizia noastră de explorare şi producţie în România. Mai mult, dorim să creştem ponderea motorinei în mixul de produse şi să avem o rafinărie europeană modernă, conformă cu standardele de mediu din UE. Iar instalaţia de desulfurare este un pas important în această direcţie", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing.

Proiectul noii instalaţii de desulfurare a fost demarat la sfârşitul anului 2010 şi a presupus investiţii care s-au ridicat la circa 40 milioane de euro.

Pentru modernizarea şi eficientizarea rafinăriei Petrobrazi, OMV Petrom a alocat un buget de investiţii de aproximativ 600 de milioane de euro. Circa 500 milioane de euro au fost deja investite până la acest moment.

O altă etapă în cadrul proiectului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi a fost marcată în ianuarie 2013, când s-a finalizat modernizarea instalaţiei de cocsare, în urma unei investiţii de circa 45 mil. euro.

„Următorii paşi vizează extinderea capacităţii instalaţiilor de hidrofinare motorină şi cracare catalitică, o ultimă etapă în procesul de creştere a eficienţei rafinăriei şi îmbunătăţire a randamentelor produselor albe rafinate“, se mai spune în raportul OMV Petrom (SNP).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ