ONG-urile din România vor putea accesa fonduri de 30 de milioane de euro

| 18 apr, 2013

Organizaţiile nonguvernamentale din România vor putea accesa în perioada următoare fonduri de 30 de milioane de euro. Banii vor fi donaţi de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, prin Programul Fondul ONG în România, din cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European.

Este vorba de o nouă ediţie a acestui program, mult mai amplă, după ce, în urmă cu cinci ani, a fost lansată o linie de finanţare similară, care beneficia însă de fonduri în valoare de cinci milioane de euro.

Ambasadorul Norvegiei, Oystein Hovdkinn, prezent joi la conferinţa de lansare a programului, a apreciat că în România principala provocare o reprezintă promovarea dezvoltării economice şi sociale, pentru toţi cetăţenii.
Acesta a declarat că: "Atunci când vorbeşti de drepturile omului, cele mai importante sunt legate de dezvoltarea economică şi socială pentru toţi cetăţenii. Instigarea la ură şi xenofobie se întâlnesc mai puţin în România decât în multe state occidentale".
El a felicitat organizaţiile coordonatoare, remarcând că absorbţia de 90% a sumelor destinate Fondului ONG a fost "cu ceva mai bună decât cea a fondurilor europene". Acest lucru este explicabil prin faptul că volumul fondurilor este mult mai mic, dar şi birocraţia redusă, iar accesul la management este mult mai uşor.
Ionuţ Sibian, directorul executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, a precizat că programul se va desfăşura în perioada 2013-2017 şi că vor exista două runde de cereri de propuneri. Una va fi lansată în următoarele zile, iar cealaltă, peste aproximativ 16 luni.

Sibian a arătat că programul promovează implicarea, activismul, toleranţa, comportamentul democrativ şi se va concentra pe combaterea incitării la ură şi violenţă.
De asemenea, se vor acorda fonduri pentru dezvoltarea serviciilor sociale, sector subfinanţat din cauza crizei economice, dar şi pentru dezvoltarea rurală, susţinerea comunităţilor de romi şi dezvoltarea capacităţii ONG-urilor.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ