OPEC: Preţul barilului de petrol a scăzut cu 6,26%, la 27,85 dolari

| 08 ian, 12:33

Preţul barilului de petrol de referinţă în Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a scăzut joi cu 6,26% până la 27,85 dolari, nivelul cel mai scăzut din ultimii peste 12 ani, a anunţat vineri, la Viena, organizaţia, citată de agenţia EFE.

După trei scăderi consecutive, cu o pierdere cumulată de 12,4% (3,94 dolari), barilul de petrol al OPEC a fost cotat joi la preţul cel mai redus după cel din 6 noiembrie 2003. 

Preţul 'aurului negru' OPEC a început să scadă puternic la începutul anului trecut, din cauza deciziei grupului de a menţine nivelul producţiei în pofida excesului de ofertă de pe piaţă. 

Prin această scădere puternică, producătorii de petrol din OPEC se confruntă cu serioase probleme în economiile şi bugetele de stat, în special Iran şi Venezuela. 

Semnificativa reducere a preţului se produce în contextul crizei diplomatice dintre Arabia Saudită şi Iran, după executarea unui cleric şiit în ţara arabă. 

În acelaşi timp, piaţa petrolului se confruntă cu o scădere a cererii din cauza frânării creşterii Chinei, a doua mare economie a lumii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ