Operaţie pe creier extrem de dificilă, în România. Pacienta a fost trezită de medici în mijlocul intervenţiei

| 12 apr, 2014

Chirurgii romani au facut o operatie dificila pe creier, in timp ce pacienta o fata de 26 de ani era treaza. Tanara avea o tumoare in zona cerebrala a vorbirii si a memoriei.

Ca sa nu lucreze in orb si sa produca leziuni ale creierului, medicii au vorbit tot timpul cu pacienta.

Operatia la care a fost supusa tanara a inceput ca orice interventie pe creier. Pacienta a fost anesteziata si, dupa o ora, a fost trezita de medici. Din acel moment, neurochirurgul care trebuia sa scoata tumoarea a tinut permanent legatura cu pacienta.

Desi a avut craniul deschis, iar activitatea creierului se afla in mana neurochirurgului, pacienta a vorbit cu doctorii. Pentru a localiza cu precizie zonele functionale ale creierului care trebuie evitate, neurochirurgul a cerut pacientei sa raspunda la diverse intrebari, unele in engleza si franceza.

Pacienta trezita din anestezie pe masa de operatie are 26 de ani si lucreaza la o banca. Stie 3 limbi straine. Pentru ca tumoarea se afla in centrul vorbirii si al memoriei, medicii au fost atenti la fiecare manevra.

Aceste interventii, foarte scumpe, sunt indicate celor cu tumori cerebrale ramificate considerate de multi doctori inoperabile, pentru ca pot afecta memoria, vorbirea si miscarea.

Tag-uri: operatii, sanatate, tumori
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ