Operatorii de telecomunicaţii: Reţelele sunt în stare optimă de funcţionare

| 29 ian, 2014

Reţelele de telecomunicaţii operate de către Vodafone, Romtelecom şi Cosmote sunt în stare optimă de funcţionare, iar problemele apărute au fost remediate în cel mai scurt timp, în contextul condiţiilor meteorologice nefavorabile, au precizat, miercuri, pentru  cei trei operatori de telecomunicaţii.

"În ultimele zile, echipele Vodafone au făcut eforturi susţinute pentru menţinerea reţelei în stare optimă de funcţionare şi remedierea siteurilor afectate de vremea extremă. Am desfăşurat numeroase intervenţii dificile în zonele afectate de viscol şi zăpadă din judeţele Buzău, Brăila, Galaţi, Argeş şi Constanţa. Echipele noastre de intervenţie au fost formate din 16 ingineri, 21 de firme de subcontractori, iar în unele cazuri am lucrat în colaborare cu autorităţile şi cu companiile de electricitate. Suntem în continuare în stare de alertă şi pregătiţi să intervenim rapid pentru remedierea oricăror disfuncţionalităţi tehnice provocate de căderile masive de zăpadă şi de viscol", potrivit Vodafone România, citat de Agerpres.

De asemenea, operatorul de telecomunicaţii a adăugat că în cazul abonaţilor aflaţi în zonele vizate de avertizările meteorologice prelungeşte perioada de graţie pentru plata facturilor şi oferă minute şi SMS-uri în reţea şi naţionale pentru clienţii cu cartele prepay în aceeaşi perioadă de graţie.

'Vodafone anunţă facilităţi speciale pentru clienţii săi din judeţele afectate de intemperii. Astfel, abonaţii Vodafone din judeţele afectate de Codul galben şi Portocaliu - Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi şi Vaslui, beneficiază de o extindere cu 7 zile a perioadei de graţie pentru plata facturii. De asemenea, clienţii Cartelei Vodafone vor primi 100 de minute şi SMS-uri în reţea, precum şi 10 minute şi SMS-uri naţionale, valabile timp de 7 zile, în cazul în care creditul de pe cartelă se află în perioada de graţie. Utilizatorii au fost informaţi prin SMS privind modalitatea prin care pot beneficia de acest bonus', notează oficialii Vodafone România.

Totodată, Romtelecom şi Cosmote România menţionează într-o informare comună că, în zonele aflate sub avertizările Cod Galben şi Cod Portocaliu, echipele de specialişti au restabilit parametri optimi ai reţelei în cel mai scurt timp unde situaţia a impus.

'Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, în zonele aflate sub avertizare de Cod galben (Mehedinţi, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău, Iaşi, Vaslui), respectiv Cod portocaliu (Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila), au putut fi experimentate punctual dificultăţi în utilizarea serviciilor oferite de către Romtelecom şi Cosmote România. Echipele de specialişti au lucrat intens pentru restabilirea parametrilor optimi în cel mai scurt timp, în contextul dat', notează cele două companii.

În plus, Romtelecom şi Cosmote România au decis implementarea unor măsuri menite să vină în sprijinul clienţilor din zonele afectate în această perioadă.

Astfel, companiile anunţă extinderea cu 7 zile, până la data de 6 februarie 2014, a termenului de plată a facturii pentru abonaţii afectaţi de condiţiile meteorologice severe din zonele în care s-a impus cele două coduri de vreme rea.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ