Oportunistul Remus Cernea îşi arată adevărata faţă

| 30 aug, 2013

Postul de consilier al primului-ministru a fost rampa de lansare spre Parlamentul României, unde în decembrie 2012 a fost ales din partea USL, într-un colegiu din Constanţa, pentru funcţia de deputat. Cu siguranţă dacă candida din partea altei formaţiuni politice nu ajungea parlamentar.  După 8 luni de mandat nu cunoaşte problemele din colegiu său, iar acest lucru este demonstrat şi de slaba activitate parlamentară.

Remus Cernea începe să devină un politician abil oportunist. Se pare că a preluat puţin din stilul lui Traian Băsescu de a face politică şi în unele cazuri îi şi iese. Simte din ce direcţie bate vântul şi urmează cursul acestuia, indiferent de consecinţe. Simte oportunismul şi încearcă să profite la maxim din toate punctele de vedere.

Cernea, recunoscut a fi un ecologist de marcă înainte de a intra în politică (acum am mari dubii), a profitat din plin de pe urma trenului, ecologic fireşte, numit USL. Acesta a fost numit în mai 2012 consilier de stat în cadrul Aparatului propriu de lucru al primului-ministru. Nu ştiu motivaţia premierului Ponta şi pe ce criterii l-a ales pe Cernea pentru această funcţie, având în vedere că ecologistul nu s-a evidenţiat cu nimic în niciun domeniu de activitate. Cu siguranţă nu se pune problema de un plus pentru USL la capitalului politic, în contextul în care partidul sau formaţiunile verzi pe care le conduce/conducea Cernea nu fac nici unu la sută în sondaje. Ca expertiză în domeniul protecţiei mediului nu s-a evidenţiat cu nimic. În fine, oportunismul, specific multor politicieni din România, este cel mai important atribut al ateului Cernea şi astfel se explică cum de a ajuns în poziţia respectivă.

Postul de consilier al primului-ministru a fost rampa de lansare spre Parlamentul României, unde în decembrie 2012 a fost ales din partea USL, într-un colegiu din Constanţa, pentru funcţia de deputat. Cu siguranţă dacă candida din partea altei formaţiuni politice nu ajungea parlamentar.  După 8 luni de mandat nu cunoaşte problemele din colegiu său, iar acest lucru este demonstrat şi de slaba activitate parlamentară: 7 luări de cuvânt, 3 declaraţii politice, 7 propuneri legislative, 1 întrebare/interpelare. De exemplu, Manuela Mitrea, tot dintr-un colegiu din Constanta, tot din PSD, are 23 de luări de cuvânt, 20 de declaraţii politce, 7 propuneri legislative şi 21 de întrebări/interpelări.

În schimb Cernea s-a evidenţiat prin propuneri legislative bizare, care au creat vâlvă în USL şi în societate. Însă aici, trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Respectivele iniţiative legislative (parteneriatul civil între heterosexuali şi între persoane de acelasi sex, stoparea finanţării bisericii de către stat) i-au adus, pe lângă atacuri din partea USL şi a Bisericii Ortodoxe Române, notorietate, lucru de care are nevoie ca de aer. Tot notorietate i-a adus şi vizita pe care a realizat-o în Taiwan, unde
prin declaraţiile sale a dat de înţeles că regiunea respectivă ar trebui recunoscută de România (China nu recunoaşte regiunea Taiwan). Însă mişcarea respectivă nu a fost tocmai bună, Cernea fiind criticat la unison, atât de autorităţele române, politicieni, cât şi de formatorii de opinie. Până la urmă orice publicitate, fie ea pozitivă sau negativă e bună, până în momentul în care eşti definit ca un bufon.

Acum, Cernea vrea să speculeze un nou subiect de interes pentru agenda publică. "Deputatul verde" a atacat guvernul USL pentru că a aprobat proiectul minier de la Roşia Montană, proiect trimis în Parlament pentru dezbatere.  Pentru a da bine electoral, Cernea a lansat o declaraţie de te doare mintea. "Guvernul României a trecut de linia roşie. Opoziţia internă trebuie să se mobilizeze iar intervenţia străină este legitimă în cazul Roşia Montană". În traducere liberă. să vină ruşii să ne cotropească. O asemena declaraţie e o jignire la adresa tuturor românilor. Pe lângă atributul de bufon recent câştigat, acesta a mai câştigat şi atributul de paranoic. Pentru informarea oportunistului Cernea, proiectul va ajunge în dezbatere în Parlament, unde se pot aduce amendamente sau chiar poate fi respins. Chiar îmi doresc o clasă politică responsabilă,  fără politicieni oportunişti de-al de Cernea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

21 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2013
petru
aduceti-va aminte cum a iesit parlamentar european elena lui taticu (8 la suta) pe baniii de la rizi,publici,dosar pitit,sunteti mindri de ea?
01 oct, 2013
gigi
LEANTO, CE ZICI DE O MUIE CINSTITA ?
CA TALENT LA SCRIS ORICUM N-AI, MAI BINE IESI LA PRODUS, CU MUIA AIA FURATA DE PE NET, STRANGI TU DE-O SAVARINA
29 sep, 2013
melteanu ionut
@ lenuta a lu' costel: fa, voo nu v-a dat nime' peste deste ca scrieti cu "daca ca " in titlu?
10 sep, 2013
Mihai
Un ateu si un ecologist
Inca un articol plin de ura al Elenei Constantin, o anti-Basescu si o fana USL. Nu vad de ce a trebuit sa aminteasca din nou de Basescu (fara acesta nu puteti tasta literele ?). Remus Cernea este un om si un parlamentar de care Romania are nevoie. Remus Cernea inainte de a fi un ecologist, este un ateu si este cam singurul om politic care se lupta de multi ani cu biserica, prostia si indoctrinarea religioasa. A crezut in USL si a trecut cu partidul sau in tabara USL, dar s-a despartit de USL cand a vazut ce este de fapt USL. Nu stiu de ce este luat in ras de autoarea articolului, pentru ca Remus Cernea, ca si mine, ca si milioane de romani este impotriva proiectului Rosia Montana. Chiar trebuie ca acesti "ziaristi" sa scrie despre oricine care critica deciziile USL ... ca este pro-Basescu ?
12 sep, 2013
Enache
Cernea
Domnul Mihai e probabil un ateu si de aceia nu-i convine ca altii sunt credinciosi, poate numai in perceptele sanatoase ale tuturor religiilor. Cat priveste pe domnul Cernea, ma iarta, dar vorbeste ca un demagog. Nici nu site nimic de Rosia Montana de minerit etc. De ce nu s-a stroficat ca acum la rosia Montana si nu numai sunt iazuri cu cianuri de 100 ori peste limita maxima si relief selenar in cariere pe care romanii si nu strainii le-au facut. Nu mai vorbesc de metalele grele mult mai periculoase. Dar domnul Cernea vorbeste, ca si un alt domn care cerea sa se faca agricultura in varful muntelui (as rade daca nu e trista o astfel de tampnie). Sunt dr geolog si am 30 de ani in minerit. Stiu ce vorbesc. Am, facut si o propunere ca Gold Corporation sa faca mai intai o exploatare pilot ca sa demonstreze ca slamul (steril cu cianura nu numai cianura se varsa in iaz!) rezulta la o cantitate pe tona de slam sub normele europene asa cum afirma.
12 sep, 2013
Musiu
Remus O. Cernea
O de la Oportunist. Eticheta de oportunist este perfecta el oricat de mult va deranjeaza pe unii.
25 sep, 2013
@ Enache
Din pacate, domnule Enache, chiar daca propunerea dvs este de cel mai inalt bun-simt, n-o sa vedem niciodata un test al exploatarii cu cianuri, asa cum propuneti. Si asta din motivul cel mai simplu, ca toata asta e o poveste de adormit copiii, iar dupa teste se va vedea ca acea cantitate de cianuri depaseste normele europene, adica respingerea proiectului de minerit.
10 sep, 2013
Doina
Articol stupid
Sa intelegem ca autoarea articolului este pro Rosia Montana?
De fapt, Remus Cernea e doar pretextul pentru a-si exprima simpatia personala pentru proiectul cu cianuri. Oare intelege ceva aceasta d-na/domnisoara?
Felicitari celor care au facut-o ziarista! Si ne mai miram ca lucrurile merg prost in aceasta tara!
18 sep, 2013
bibi
Rosia Montana
Doinita fata si tu precum alti vajnici basisti nu vreti sau nu puteti ca fiecare are dreptul la parerea lui .De ce nu faci deosebirea intre persoana Remus Cernea si problemele reale ecologice? Asa va dresat comandantul ,ca atunci cand caracterizezi o persoana voi sa sariti ca fripti ca este atacata o institutie,un popor sau o doctrina etc. Si inca ceva draga basista,Ai uitat cand Guru traian facea spume la gura in favoarea inceperii lucrarilor de extractie iar acum majoritatea celor pro exploatare sau trezit vajnici aparatori ai naturii si culturii R.omaniei. FARISEISMUL ESTE DOCTRINA VOASTRA ;CAMELEONILOR!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ