Oprea: Cei care şi-au bătut joc de viaţa oamenilor să simtă că există o autoritate morală şi de judecată

| 07 iul, 19:54

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a afirmat, vineri, că persoanele acuzate că şi-au bătut joc de viaţa vârstnicilor din centrele anchetate ar trebui să simtă că există o autoritate morală şi de judecată în statul român.

 

"Este evident, din ceea ce a prezentat şi colegul meu Marius Budăi, că există foarte multe contradicţii între documentele oficiale pe care le-au primit fie la Ministerul Muncii, fie la alte instituţii care pot controla şi au dreptul de control astăzi din România. Se desfăşoară această anchetă a DIICOT-ului. Îmi doresc şi eu, aşa cum îşi doresc şi ceilalţi colegi din Cabinet, ca această anchetă să se desfăşoare cât mai repede, să aflăm adevărul împreună. Şi mai am o dorinţă - sper să nu fiu pedepsit că voi mărturisi public - ca, atunci când un astfel de caz ajunge în instanţă, (...) este o opinie personală, nu încerc să influenţez în niciun fel actul de Justiţie, dar tare mi-ar plăcea să văd că într-adevăr cei care au greşit într-un mod flagrant, bătându-şi joc de de viaţa oamenilor, să simtă că într-adevăr există o autoritate morală şi de judecată în statul român", a declarat ministrul, la finalul şedinţei de Guvern.
El a evidenţiat că rolul managerilor este acela de a verifica oamenii din subordine.
"Îndemnul meu - şi voi vorbi cu preşedintele ANPC pe acest subiect - este ca, atunci când are o lipsă de încredere în ceea ce îi furnizează anumiţi oameni din subordine, să folosească toate căile legale, să folosească comisiile de disciplină care pot şi trebuie să funcţioneze. Şi, dacă ne uităm de foarte multe ori în evaluarea pe care o fac în interiorul instituţiilor, vom vedea că foarte mulţi au ani întregi foarte bine", a adăugat Radu Oprea.
În opinia sa, "cei care sunt în măsură de a evalua în interiorul instituţiilor în statul român trebuie să-şi facă datoria aşa cum trebuie, punând în centru cetăţeanul, punând în centrul consumatorul".
"Persoana în cauză trebuie să se gândească în primul rând la ea şi la familia ei şi să fie corectă şi să lucreze corect pentru a primi calificativul de 'foarte bine'. Nu este un drept doar pentru că lucrează în acea instituţie. Cred că lucrul acesta trebuie să intervină ca schimbare dacă vreţi în felul în care evaluăm în interiorul instituţiilor. Lucrul acesta eu îl fac şi am avut această discuţie cu toţi directorii care sunt astăzi în cadrul ministerului, pentru a fi foarte clar că lucrurile intră şi sunt într-o normalitate din punctul dumneavoastră şi al meu de vedere - acesta de a evalua corect capacitatea fiecărei persoane şi felul în care îşi face treaba", a transmis Radu Oprea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ