Oprescu: Am cerut modificarea legislaţiei pentru a putea consolida clădirile cu risc seismic

| 19 dec, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că a solicitat Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

'Legislaţia nu mi-a permis reconsolidarea. Proprietarii nu au vrut sau au închiriat locuinţele şi au plecat în lumea largă. Puterea de a acţiona nu a fost susţinută de stat. Am predat la Guvern, la Parlament, o lege modificată care să îmi permită să pot să intru în clădirile cu risc seismic de grad 0, să pot să le consolidez. Este o Comisie care a certificat o serie de clădiri, ordinea în care să le facem. Sigur, criteriile sunt în funcţie de câte apartamente şi câţi locuitori are clădirea', a afirmat, joi, Oprescu la Adevărul live.

Primarul general a subliniat că vrea să oprească activitatea sălilor de cinematograf de la parterul blocurilor cu risc seismic ridicat.

'Încerc să responsabilizez toate structurile care trebuie să participe cerând instrumentele necesare să pot să intru să le consolidez (...) Eu nu vreau să scot oamenii din casă, eu vreau să le consolidez casa. E definit în lege ca pericol public (n.r. clădiri cu risc seismic ridicat), dar apoi nu îţi mai spune nimic. Şi nu ai niciun instrument să poţi să intervii. E proprietate particulară. Da, asta am cerut în modificarea legislaţiei, să-mi dea instrumente necesare să pot să opresc sălile de teatru sau de cinematograf care sunt la parter', a mai spus Oprescu.

El a adăugat că pentru unele clădiri costurile de consolidare sunt foarte mari.

'Avem discuţii acum că o serie de clădiri costă mult mai mult să fie refăcute şi un deranj formidabil decât să fie dărâmate şi înlocuite cu altceva', a mai spus Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ