Oprescu, despre datoria Guvernului pentru Stadionul Naţional: S-a ajuns la zi cu aceeaşi datorie

| 24 iul, 2013

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, miercuri, despre banii pe care i-ar datora Guvernul municipalităţii pentru lucrările la Arena Naţională, că Executivul "a ajuns la zi cu aceeaşi datorie", precizând că suma respectivă se ridică la 300 de milioane de lei.

"A ajuns la zi cu aceeaşi datorie, respectiv 300 de milioane de lei", a răspuns Oprescu, unei întrebări privind stadiul compensării de către Guvernul României a sumelor restante folosite de municipalitate la construirea Arenei Naţionale.

Edilul a explicat că datoria este, în prezent, de 300 de milioane de lei, după ce în urmă cu doi ani au fost achitaţi 145 de milioane de lei de către Guvernul Boc, iar în 2008 alţi 31 de milioane de lei de către Guvernul Tăriceanu, în total sumele reprezentând 30% din costul construcţiei stadionului, faţă de 75 de procente, atât cât se angajase Executivul să suporte la realizarea acestui obiectiv.

"Ambiţia a fost de a-l face şi de a-l da în folosinţă publicului, iar acum studiez metode de revigorare a ierbii", a completat Oprescu.

Lucrările de construire a Arenei Naţionale au costat 614.214.792,78 lei, fără TVA, după patru acte adiţionale la contractul de execuţie iniţial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ