Oprescu: În Bucureşti sunt 64.000 de câini maidanezi

| 04 sep, 2013

În Bucureşti există 64.000 de câini fără stăpân după cum reiese din datele făcute publice de către ASPA la ultimul recensământ canin, a declarat miercuri primarul general Sorin Oprescu, la o conferinţă de presă.

Edilul-şef al Capitalei a susţinut că, timp de cinci ani, a încercat toate metodele pentru a diminua numărul câinilor de pe stradă, dar tot ceea ce a propus nu a primit sprijin suficient.

'Timp de cinci ani am încercat. (...) Am sterilizat în continuu. Adopţiile au avut o rată mică. Am luat măsuri, am schimbat conducerea ASPA când am văzut că nu făceau treabă, dar văd că nu este suficient', a spus primarul general.

Întrebat câţi câini sunt prinşi zilnic în Bucureşti, el a admis că sunt puţini 40 câini/zi, adăugând are în plan să se ajungă la un număr de 140-200.

'Din luna mai 2013, niciun câine agresiv nu s-a întors în teritoriu. S-a aplicat pentru cei bolnavi şi agresivi, nu s-au întors în teritoriu', a afirmat Oprescu, răspunzând unei întrebări legate de OUG 155/2001 care permite eutanasierea câinilor.

Primarul general a spus că va respecta părerea bucureştenilor la referendumul pe care doreşte să îl organizeze la sfârşitul lunii septembrie.

ASPA a sterilizat 25.000 de câini în 2012 şi 11.000 anul acesta. 

Legat de o eventuală demisie de onoare, Sorin Oprescu a declarat că nu o face pentru că vina nu îi aparţine lui în totalitate.

'Dacă aş şti că demisia mea ar rezolva problema şi aş aduce copilul înapoi aş pleca în 5 minute', a spus primarul general, subliniind că este în această situaţie 'între ciocan şi nicovală' şi există multă ipocrizie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2013
cri-cri
recensamint pt caini???
pai pt oameni nu ati fost in stare sa faceti recensamint, bine ca pt caini ati fost in stare....oole le-ati numarat sa vedeti daca au fost sterilizati corespunzator? ca tare mi-e ca de oole cainilor nu s-a atins nimeni, desi au fost raportate ca si colectate pt incasarea comisionuli...si uite asa ramin cainii agresivi pe strada
05 sep, 2013
vali
Lipsa de caracter .Politicienii de azi nu au potenta si responsabilitatea de a lua o decizie simpla si transanta- oameni versus caini fara stapan. Dece sa fim,, noi ,,acuzati de Rosia Montana,CFR,eutanasierea cainilor cand putem sa pasam responsabilitatea luarii decizilor importante fraierilor care voteaza pentru 50 lei. Doamne fereste daca o grupare terorista de tembeli ameninta ceva ,facem repede (2 _3 luni)un referendum si vedem ce facem cu ei. Acestia sunt politicienii de azi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ