Oprescu: La regionalizare să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni

|

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, astăzi, că proiectul de regionalizare a României ar trebui să ţină cont şi de un spital "pilon" pentru fiecare regiune.

"La viitoarea regionalizare trebuie să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni, cu un spital de asistenţă cronică şi cred că putem intra în linie dreaptă, să ne ţinem doctorii acasă, să îi trimitem la studii şi să se întoarcă, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani este emigrare economică. Oamenii nu mai suportă păcăleala şi nu mai cred într-un orizont bun pentru ei", a spus Oprescu, citat de Agerpres.

Referindu-se la pachetul de bază oferit în sistemul de sănătate, Oprescu a spus că acesta a fost atât de sărac în servicii, încât politicienilor le-a fost "ruşine" să îl comunice populaţiei.

"După 23 de ani începem iar să comunicăm pachetul de bază. De când funcţionează casa (de asigurări - n.r.) avem pachetul de bază, dar el nu a fost comunicat niciodată pentru că tuturor guvernanţilor le-a fost ruşine. În unii ani pachetul de bază a însemnat doar două sau trei analize. Atunci decizia politica era să nu se mai comunice pachetul de bază", a susţinut edilul.

Oprescu a mai spus că în unităţile şcolare din Capitală lucrează 800 de cadre sanitare şi că ar mai fi nevoie de încă 300-400 pentru a avea "o asistenţă medicală normală" în unităţile de învăţământ.

"Salariile lor vin de la stat, vin de la bugetul de stat. Şi atunci noi am început să ne pregătim pentru ziua când statul... Ne-am pregătit să putem să susţinem", a spus edilul.

El a mai afirmat că anul viitor ar putea fi terminate lucrările la Spitalul pentru copii "Victor Gomoiu", care ar urma să devină cea mai mare unitate spitalicească de urgenţă pentru copii după Spitalul "Grigore Alexandrescu".

"Sunt în construcţia spitalului Gomoiu, care doresc să devină al doilea spital de urgenţă pentru copii după Grigore Alexandrescu, pentru că este situat în partea de sud-est a Capitalei şi pentru că acolo sunt vreo 375.000 copii între 0 şi 7 ani. Spitalul costă 47 de milioane de lei. Anul viitor sper să fiu gata şi cu Gomoiu", a spus Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ