Oprescu: Zonele cu risc de inundații în București sunt marile intersecții

| 30 sep, 2013

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, în legătură cu avertizarea de ploi abundente, că au fost identificate deja zonele cu risc de inundaţii din Capitală unde se va acţiona, respectiv în marile intersecţii.

'La 80 de litri pe metru pătrat, nicio conductă, din niciun oraş, din nicio ţară de largă respiraţie democratică, nu face faţă, dar asta nu înseamnă că nu ne-am obişnuit ca fierarul cu scânteia', a afirmat primarul general, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că în aceste zone cu risc au fost instalate motopompe de la Administraţia Străzilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Apa Nova. Cât priveşte gurile de scurgere a apei pluviale de pe străzi, Oprescu a spus că acestea sunt monitorizate în continuare. 'Pentru că la ultima inspecţie am reuşit să scoatem de la o intersecţie un frigider de campanie', a afirmat primarul general.

Cu privire la staţia de epurare de la Glina, Oprescu a explicat că aceasta va intra în alertă odată cu codul portocaliu, în sensul că există o cale de evacuare a apei care să nu mărească presiunea asupra barajului de la Lacul Morii.

În altă ordine de idei, Sorin Oprescu a spus că, din cele 3.200 de cereri de la sectoare privind tăierea pomilor uscaţi, au aprobate 2.800, iar de două zile se face verificarea pomilor de pe aleile parcului, astfel încât să nu se mai întâmple incidente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ