Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Beuran scapă

| 06 ian, 19:47

Premierul Ludovic Orban spune că directorul Spitalului Floreasca nu trebuie să creadă „că a scăpat de orice răspundere”, dacă șeful Secției de Chirurgie, Mircea Beuran, a fost demis. Premierul a adăugat că mai multe controale sunt aproape de finalizare și toți responsabilii vor fi sancționați.

„Nu cred că un medic care a depus jurământul lui Hippocrate poate să facă așa ceva. Oricât de mult țin la domnul Beuran, oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie așteptate și alte decizii. Să nu creadă domnul director al Spitalului că dacă l-a demis pe Beuran, scapă de orice răspundere”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, chestionat despre protestele medicilor, care și-au întrerupt activitatea în urma demiterii de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran.

Orban a mai spus că mai multe controale sunt aproape de finalizare și e convins că ministrul Sănătății, Victor Costache, va lua măsurile necesare.
„Sigur că am ținut legătura cu ministrul Sănătății, sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare, e corpul de control al ministrului Sănătății. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat și de Direcția de Sănătate publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Constache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancționați toți responsabilii”, a motivat președintele PNL, potrivit Digi24.ro.
Mai mulți medici din Spitalul Floreasca protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran și anunță că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea și vor asigura asistența medicală numai pentru urgențe.
Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ