Orban explică de ce a convocat şedinţa de Guvern vineri seară: ”Mie mi se pare o zi normală”

| 27 dec, 22:10

Premierul Ludovic Orban a explicat, la începutul şedinţei de Guvern, de ce a convocat această reuniune vineri seară. "Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală (...) din punctul meu de vedere miniştrii şi cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere", a susţinut el.

 

"Mie mi se pare o zi normală şi o oră normală. Acuma chiar dacă am dat liber pe data de 27 şi pe data de 3, nu ne priveşte pe noi lucrul ăsta, pentru că din punctul meu de vedere miniştrii şi cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere", a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri seară.
El a dat explicaţii şi privind şedinţa Executivului care va avea loc luni.
"O să şi lămuresc pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai facem şedinţă pe 30. Vă spun de acuma, pe 30 toate hotărârile de Guvern de organizare şi funcţionare a ministerelor vreau să aibă toate avizele să le adoptăm", a spus Orban.
El a mai spus că acesta este principalul obiectiv al şedinţei din 30 decembrie, "pentru că trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor"
El a citit apoi ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri seară.
Guvernul a anunţat, vineri după-amiază, ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri seară, programată la ora 20.00.
Guvernul va discuta trei proiecte de Ordonanţă de Urgenţă:
1.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea art.6 din ordonanţa deurgenţă a Guvernului nr.84/2003 pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A prin reorganizarea Regiei Autonome ''Administraţia Naţională a Drumurilor din România''
2.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prorogarea termenului prevăzut de art. III din Legea nr.352/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier
3.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea art. 201 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare
De asemenea, se discută mai multe proiecte de Hotărâri de Guvern, între care acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Albania, reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Lucrări de consolidare şi reabilitare la Sanatoriul Medical Militar ''Regele Ferdinand I-Hotel'' din cazarma 3465 Herculane'' şi rectificări bugetare pentru diferite instituţii.
Ultimul proiect pe odinea de zi este Memorandum cu tema: ”Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ