Orban îi cere demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului

| 09 noi, 14:36

Liderul PNL Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului şi a făcut un apel la senatori să voteze în favoarea cererii DNA de începere a urmăririi penale a acestuia, aşa cum vor proceda liberalii.

 

"Solicit demisia din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. (...) Decizia dacă un cetăţean este sau nu vinovat este luată de instanţele de judecată. Orice încercare de victimizare politică, ca urmare a formulării acestei cereri de urmărire penală, nu face altceva decât să arate odată în plus că Dragnea şi cu Tăriceanu folosesc puterea politică nu pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, nu pentru a pune în practică programul de guvernare cu care s-au prezentat în faţa cetăţenilor, ci că uzează de puterea politică dobândită numai în scop personal şi pentru a scăpa de anchetele penale sau de urmările faptelor comise de cei doi. De asemenea, solicităm senatorilor să voteze aşa cum va vota PNL - şi anume în favoarea cererii de urmărire penală", a declarat, vineri, preşedintele PNL într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.


Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA susţine că preşedintele Senatului ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ