Orban: În spatele atacului din Israel stau Rusia, Iranul, toţi demonii care distrug civilizaţia

| 11 oct, 21:40

Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat miercuri că are convingerea că în spatele atacurilor din Israel stau Rusia, Iranul şi "toţi demonii care încearcă să distrugă civilizaţia, să lovească în democraţie".

 

"Măcar astăzi, Parlamentul României este într-adevăr un Parlament al unei ţări democratice şi civilizate şi poate spălăm un pic ruşinea de ieri, când mai aveam puţin şi ajungeam de râsul lumii. (...) Eu nu cred că Hamas a pregătit această lovitură şi a executat această lovitură cu totul şi cu totul întâmplător, fără să aibă legătură cu alte evenimente care se petrec pe planetă. Am convingerea că în spatele acestui atac stă Rusia, am convingerea că în spatele acestui atac stă Iranul şi stau toţi demonii care încearcă să distrugă civilizaţia, să lovească în democraţie, să lovească în oamenii care îşi doresc cu adevărat să trăiască în pace, să trăiască respectaţi, să poată să îşi atingă fericirea pe lumea aceasta", a spus Orban în plenul reunit al Parlamentului.
El a adăugat că a fost "şocat" de amploarea şi de lipsa totală de logică, de raţiune şi de umanitate a atacurilor împotriva Statului Israel.
"A fost un atac criminal, terorist, un atac împotriva unor oameni nevinovaţi, a unor oameni care pur şi simplu nu s-au putut apăra şi care au căzut victime unei agresiuni profund inumane, ticăloase, care nu trebuie iertată sub nicio formă. Lumea de astăzi e o lume în care civilizaţia, omenia, democraţia, respectul pentru viaţa omului, respectul pentru demnitatea umană încep să fie puse în pericol din ce în ce mai des, în din ce în ce mai multe zone ale lumii", a afirmat acesta.
Parlamentul a adoptat, miercuri, o declaraţie privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile, prin care "condamnă cu fermitate atacurile organizaţiei teroriste Hamas împotriva Israelului, crimele şi violenţa dezlănţuite asupra populaţiei civile, infiltrările teroriste şi luarea de ostatici".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 07:55
Valter Cojman
Alt nebun...
Orban, ca si nazistul de Zelenski, sufera de DELIRIUM TREMENS...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ