Orban răspunde acuzaţiilor lui Bode referitoare la relaţia cu omul de afaceri Nelu Iordache

| 17 oct, 18:16

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a răspuns luni, în plenul Camerei Deputaţilor, acuzaţiilor ministrului de Interne Lucian Bode referitoare la relaţia sa cu omul de afaceri Nelu Iordache, afirmând că Bode lansează ameninţări, folosind informaţiile pe care le deţine despre un om aflat în detenţie şi calificând aceasta drept o încălcare a legii.

 

”În urmă cu aproximativ 8 ani de zile a fost un premier şi un deputat care m-a ameninţat cu puşcăria folosind acelaşi nume de persoană pe care dv. l-aţi folosit şi tare sunt curios dacă mai veniţi încă o dată la microfon să spuneţi colegilor deputaţi de unde ştiţi lucrurile acestea despre un om care îşi execută o pedeapsă privativă de libertate şi care stă într-un penitenciar şi cum aveţi dv. informaţii despre o persoană care este în detenţie. Dar chiar sunt curios dacă aveţi această minimă decenţă de a explica cum vă permiteţi să proferaţi ameninţări la adresa unui deputat folosindu-vă de informaţii pe care dacă le aveţi înseamnă că încălcaţi legea şi că obţineţi informaţii în mod ilegal, iar dacă nu le aveţi înseamnă că minţiţi”, a replicat Orban în plenul Camerei.
El a făcut referire şi la acuzaţiile vizând teza de doctorat a ministrului Bode, sugerându-i acestuia să o trimită la CNATDCU,  singura instituţie legal abilitată cu dreptul de a constata dacă o lucrare este sau nu este plagiat.
Orban a reluat acuzţiile din textul moţiunii cu ărivire şa licitaţia pentru maşinile destinate Poliţiei Române,
”Aţi organizat un simulacru de licitaţie pentru a achiziţiona nişte maşini, în  care nici măcar nu aţi respectat HG pe carem-aţi acuzat că am promovat-o şi adoptat-o. HG se referea la 300 de maşini autospeciale, nu la 600. Dv aţi cumpărat 600 de maşini printr-o licitaţie cu dedicaţie, arătând că în MAI nu se respectă legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi că dumneavoastră, care trebuie să fiţi conducătorul unei instituţii care trebuie să asigure respectarea legii, călcaţi în picioare legea pentru a face servicii unor prieteni politici”, a conchis Orban.
Ministrul de Interne Lucian Bode a lansat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac dur la adresa liderilor celor două formaţiuni care au iniţiat moţiunea simplă împotriva sa, USR şi Forţa Dreptei. El a afirmat că că liderul USR Cătrălin Drulă s-a remarcat în timpul mandatului la Ministerul Transporturilor prin ”operaţiunea ranga şi securilă microfon”. ”Nimic despre Blue Air? Dle Orban?”,întrebat Bode, referindu-se la Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei şi făcând şi aluzie la relaţia acestuia cu omul de afaceri Nelu Iordache.
”Nimic despre Blue Air? Dle Orban? Unde sunteţi, unde v-aţi ascuns? Nu v-a lăsat Nelu Iordache să scrieţi despre Blue Air? Sigur, asta nu-l ajuta nici pe domnul Drulă... Domnule Orban, vedeţi cum e soarta? Vorbiţi de achiziţia de BMW. Parcă tot BMW era şi maşina cu care aţi făcut accident când eraţi ministru al Transporturilor... Sau era un Audi... Cert e că era împrumutată de la Nelu Iordache. Nu e bine. Am auzit că Nelu Iordache a devenit scriitor...”, a spus Lucian Bode, în plen.

 

Tag-uri: Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 21:51
VashReabs
how much doxycycline for dogs
doxycycline hyclate Their action appears to parallel SKF 525A in type and potency of inhibition produced

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ