Orban, reacție despre situaţia de la PNL Timiş: ”Este absolut revoltător ce se întâmplă acolo!”

| 29 iul, 16:50

Liderul PNL Ludovic Orban a caşificat drept ”epurări de tip stalinist”, eliminarea a peste 300 de membri ai PNL Timişoara de pe convocatorul pentru conferiţa de sâmbătă a PNL Timişoara, când urmează să fie reluate alegerile pentru conducerea organizaţiei, câştigate iniţial de Raul Ambruş, susţinător al său. ”Este absolut revoltător ce se întâmplă acolo”, consideră Orban.

 

”Este absolut revoltător ce se întâmplă acolo. Acolo sunt epurări de tip stalinist. Au fost suspendaţi din funcţie aproape 20 de membri ai PNL, membri importanţi, membri care au participat la toate campaniile, membri care au contribuit la toate rezultatele bune care au fost obţinute la nivelul judeţului Timiş. Acolo se aplică ”cine nu este cu mine trebuie să fie dat afară şi nu mai are voie să participe la procedurile de vot”. În Timişoara am avut o Conferinţă convocată chiar de conducerea, nu ştiu dacă ştiţi, dar la judeţul Timiş s-a brevetat că preşedintele interimar de la judeţ este şi preşedinte interimar la municipiu. El a convocat Conferinţa municipală din 3 iulie şi tot el a vrut să o anuleze. Gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă se convoacă Congresul şi mie nu-mi convine care e raportul de forţe şi eu anulez convocarea şi îi trimit acasă pe colegii mei. Aşa ceva nu este posibil, nu este acceptabil”, a declarat Orban.
El a precizat că au fost formulate contestaţii la Curtea de Onoare şi Arbitraj care, ”din păcate, nu sunt soluţionate cu celeritate aşa cum ar trebui să fie soluţionate”.
Raul Ambruş, preşedintele ales al PNL Timişoara, organizaţie pentru care vor fi reluate alegerile în 31 iulie, atrage atenţia că 308 membri ai organizaţiei au fost scoşi de pe convocator pentru conferinţa de sâmbătă. Ambruş adaugă că PNL Timiş nu mai poate fi reprezentat la niciun nivel de actualul lider interimar, Alin Nica.
Alegerile pentru conducerea PNL Timişoara vor fi reluate, în 31 iulie, iar Raul Ambruş s-a înscris din nou pentru funcţia de preşedinte, după ce la conferinţa de alegeri din 3 iulie a avut loc un scandal între taberele celor doi candidaţi, din cauza delegaţilor prezenţi.
Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, a anunţat, miercuri, pe Facebook, că a fost demis din funcţia de preşedinte al PNL Lugoj şi a afirmat că "PNL Timiş a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră". "Faptul că ni s-au retras nişte funcţii politice, în contextul actual, ne onorează", a susţinut el. Demiterea lui Buciu vine după ce acesta a anunţat că nu doreşte să organizeze alegeri la nivelul filialei, potrivit News.ro.
Ulterior, PNL Timiş a explicat, într-un comunicat de presă, că a fost luată decizia dizolvării Biroului Politic al PNL Lugoj deoarece hotărârea acestuia de a nu organiza alegerile interne aici ar fi pus în pericol prezenţa cu delegaţi a judeţului Timiş la Congresul partidului din data de 25 septembrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ