Orban susține că PNL are discuții zilnice cu pesediștii pentru o moțiune de cenzură. Nu și cu Tăriceanu

| 07 noi, 16:22

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, referitor la depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Dancila, ca are zilnic discutii cu parlamentari din majoritatea guvernamentala.

In ceea ce il priveste pe liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Orban nu considera ca acesta se va desprinde prea curand de Liviu Dragnea, astfel ca nu a purtat negocieri cu el in acest sens, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

"Din pacate, principalul complice al lui Dragnea in acest proces de afectare a democratiei din Romania, a imaginii Romaniei pe plan international, principalul complice al lui Dragnea este Tariceanu.

Tariceanu este un Dragnea doi, un Dragnea mai mic si, din pacate, ALDE s-a comportat ca un PSD mai mic care a girat toate atacurile impotriva independentei Justitiei, care a sustinut toate derapajele de la democratie, care a fost ecoul tuturor atacurilor lui Dragnea si a camarilei sale impotriva Uniunii Europene, impotriva liderilor europeni.

Personal, nu cred in aceasta poveste care se spune ca Tariceanu ar putea sa se desprinda de Dragnea. Tariceanu este principalul complice al lui Dragnea si cred ca va ramane cu Dragnea pana la capat", a fost raspunsul liderului liberalilor, intrebat daca a discutat cu Tariceanu despre o posibila motiune de cenzura impotriva Guvernului.

De asemenea, jurnalistii l-au intrebat pe Orban daca discuta cu "pucistii din PSD", la care Orban a replicat ca se discuta zilnic cu parlamentarii din majoritatea guvernamentala.

"Cu parlamentarii din majoritatea guvernamentala discutam in fiecare zi si sunt semne, dar inca nu suficient de concludente, ca exista un numar semnificativ de parlamentari din majoritatea guvernamentala, din PSD si din ALDE, care ar putea sustine un astfel de demers", a mai afirmat Orban.

De altfel, Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, ca motiunea de cenzura va fi depusa cand va exista un numar suficient de voturi pentru ca demersul sa fie un succes si ca spera ca pana la sfarsitul anului acest lucru sa se intample.

"Este un calcul pe care-l facem in mod constant. Se fac de cateva saptamani discutii, negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu toti parlamentarii, care in acest moment si-au exprimat sau inca nu si-au exprimat optiunea de a sustine o motiune de cenzura.

Se va depune, fiind singura posibilitate intr-o sesiune, avem un singur glont de tras, o singura motiune de cenzura, se va depune atunci cand mizam pe un numar suficient de voturi pentru ca aceasta motiune de cenzura sa fie un succes"

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ