OSCAR 2015: Birdman, marele câştigător al galei. Lista completă a laureaţilor

| 23 feb, 08:52

"Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.  Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".

Citeşte şi: Oscar 2015: Staturile din sală au început să plângă. Ce le-a emoţionat VIDEO

Birdman prezintă povestea unui fost actor de filme cu supereroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în glorie în teatru. Lungmetrajul a avut nouă nominalizări la premiile Oscar 2015 şi s-a mai impus la categoriile "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".

În ceea ce priveşte categoria "cel mai bun actor", premiul a fost câştigat de Eddie Redmayne, pentru interpretarea din pelicula The Theory of Everything. Filmul The Theory of Everything spune povestea fizicianului Stephen Hawking, diagnosticat, la numai 21 de ani, cu o boală rară. El reuşeşte să depăşească însă toate problemele medicale şi ştiinţifice şi să studieze cel mai preţios lucru pe care îl are acum: timpul.

Julianne Moore, favorita criticilor anul acesta, a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru drama Still Alice, despre o profesoară diagnosticată cu o formă rară de Alzheimer.

Actorul J.K. Simmons a câştigat Oscarul pentru rolul secundar în Whiplash, un film despre un tânăr cântăreţ de jazz, iar Patricia Arquette a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru interpretarea din drama Boyhood. "The Imitation Game" a primit Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR 2015:

Cel mai bun film -  "Birdman"

Cea mai bună actriţă în rol principal -  Julianne Moore, "Still Alice"

Cel mai bun actor în rol principal -  Eddie Redmayne, ”The Theory of Everything”

Cel mai bun regizor - Alejandro Gonzalez Iñárritu, "Birdman"

Cel mai bun scenariu adaptat - Graham Moore pentru "The Imitation Game"

Cel mai bun scenariu original - ”Birdman”

Cea mai bună coloană sonoră - Alexandre Desplat pentru filmul ”The Grand Budapest Hotel"

Cel mai bun cântec - "Glory" din "Selma"

Cel mai bun lungmetraj documentar -  "CitizenFour"

Cel mai bun montaj - "Whiplash"

Cea mai bună imagine - "Birdman"

Cea mai bună regie artistică - "The Grand Budapest Hotel"

Cel mai bun lungmetraj de animaţie - "Big Hero 6"

Cel mai bun scurtmetraj animat - "Feast"

Cele mai bune efecte vizuale - "Interstellar"

Cea mai bună actriţă în rol secundar - Patricia Arquette, "Boyhood"

Cel mai bun mixaj de sunet - "Whiplash"

Cel mai bun montaj de sunet - "American Sniper"

Cel mai bun scurtmetraj documentar - "Crisis Hotline: Veterans Press 1.

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune - "The Phone Call"

Cel mai bun film străin - "Ida", de Pawel Pawlikowski (Polonia)

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură - The Grand Budapest Hotel"

Cele mai bune costume - "The Grand Budapest Hotel"

Cel mai bun actor în rol secundar - J.K Simmons, "Whiplash"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 13:13
Vanghelion Ion
gandul.ro....Oscar in licitatii cu Statul:TEAMNET+Siveco
Firmele controlate de rude şi prieteni de-ai deputatului PSD Sebastian Ghiţă, proaspăt demisionar din partid şi apropiat al premierului Victor Ponta, s-au remarcat prin capacitatea de a obţine contracte bănoase şi uneori strategice cu statul, în domeniul IT, indiferent de cine se afla la guvernare. În perioada 2012-2014 însă, aceste firme (Teamnet, Asesoft, XOR IT Systems) se remarcă fie prin acţiuni de tip quid pro quo cu SIVECO, important actor în domeniul IT, firmă implicată într-o amplă reţea de evaziune fiscală, dar şi în dosarul Microsoft, fie prin subcontractări şi asocieri între ele sau cu alţi jucători din IT. Practic, în această perioadă, contracte cu statul în valoare de aproximativ 88 de milioane de euro au fost subcontractate de la o firmă la alta, fie între cele apropiate de Sebastian Ghiţă, fie către alte firme din IT. Gândul prezintă 4 cazuri în care, dacă o firmă apropiată de Sebastian Ghiţă câştiga un contract, o parte importantă din el era subcontractată către SIVECO, iar reciproca era valabilă la contractele cu statul câştigate de SIVECO.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ