OTP Bank intenţionează să cumpere Credigen Bank

| 21 mai, 2013

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, intenţionează să cumpere Credigen Bank, o mică bancă ungară deţinută în mod indirect de grupul francez Credit Agricole S.A. , informează portalul de ştiri Portfolio.

Potrivit surselor citate de Portfolio, discuţiile dintre cele două părţi au fost finalizate iar un anunţ ar putea fi făcut în viitorul apropiat. În schimb, OTP Bank nu a dorit să confirme aceste informaţii.

Credigen Bank este deţinută de Sofinco, o divizie a Credit Agricole Consumer Finance S.A., şi operează pe piaţa din Ungaria din 1998. În prezent, Credigen Bank este una din cele mai mici bănci din Ungaria cu un capital propriu de 3,9 miliarde de forinţi (17,2 milioane de dolari) la finele lui 2011.

Potrivit Portfolio, OTP a decis să cumpere Credigen Bank în ideea de a evita costurile administrative asociate cu înfiinţarea unei noi bănci şi are de gând să transforme Credigen Bank într-o instituţie de credit specializată pe finanţarea sectorului agricol.

Săptămâna trecută, directorul general de la OTP, Sandor Csanyi, a declarat că banca sa negociază preluarea a două bănci controlate de companii din străinătate care intenţionează să se retragă din sectorul bancar ungar. "În unul din cazuri am depus deja o ofertă iar în celălalt caz suntem în faza finală a discuţiilor", a declarat Csanyi.

OTP este cea mai mare bancă independentă din Europa Centrală şi cel mai mare grup bancar din Ungaria, unde majoritatea băncilor sunt sub controlul investitorilor din străinătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ