OUG: 100.000 de lei de la ANCOM, viraţi pentru creşterea venitului minim garantat

| 29 mai, 2013

O sumă de 100.000 de lei din disponibilităţile înregistrate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va fi virată la bugetul de stat pentru aplicarea măsurilor de protecţie socială vizând creşterea nivelului minim garantat şi alocaţiei pentru susţinerea familiei, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Guvern.

"Sumele ce se vor vira la bugetul de stat asigură pe perioada în care se înregistrează goluri de casă în anul 2013 completarea resurselor necesare pentru aplicarea măsurilor de protecţie socială vizând creşterea nivelului minim garantat şi alocaţiei pentru susţinerea familiei acordată de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creşterile prognozate de preţuri la energia electrică şi gaze naturale", a informat Guvernul.

Prin ordonanţa aprobată de Guvern, se prevede ca în anul 2013, din disponibilităţile înregistrate de ANCOM reprezentând excedent din anii anteriori, suma de 100.000 lei să se vireze la bugetul de stat în contul de venituri al bugetului de stat 'vărsăminte din veniturile şi/sau disponibilităţile instituţiilor publice' in termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a OUG. 

Ordonanţa completează OUG nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. 

Executivul a adoptat pe 15 mai o Ordonanţă care reglementează acordarea de ajutor consumatorilor vulnerabili, ca măsură de protecţie socială faţă de liberalizarea graduală a preţului la energie electrică şi la gaze naturale. 

Astfel, alocaţia de sprijin familial va creşte de la 1 iulie în medie cu 30%, iar venitul minim garantat va creşte cu 8,5% de la 1 iulie şi cu 4,5% de la 1 ianuarie 2014, majorându-se în medie de la 191 de lei la 217 lei, a precizat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ