Pachetul de 6,15% deţinut de Templeton la Impact, cumpărat de patronul Doraly

| 27 mai, 2013

Patronul centrului comercial Doraly, Gheorghe Iaciu, a cumpărat pachetul de 6,15% deţinut de Templeton Asset Management la dezvoltatorul imobiliar Impact, participaţia omului de afaceri urcând astfel la peste 29%.

Tranzacţia, în valoare de 1,7 milioane lei, a fost operată joi, pe piaţa Deal a BVB, titlurile fiind transferate la un preţ de 0,14 lei, în scădere cu 6,67% faţă de referinţă.  Iaciu a devenit cel mai important acţionar al Impact la finalul lunii martie, când a cumpărat 23,22% din acţiunile companiei, cu 6,4 milioane lei.

Acţiunile au fost cumpărate atunci printr-o tranzacţie specială de vânzare la ordin, prin care Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Lex a vândut pachetul de 26,13% din acţiunile Impact Developer & Contractor deţinut de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp şi de Carmen Săndulescu.

Titlurile au fost scoase la vânzare la solicitarea unei companii de asigurări, pentru un credit acordat de Banca Transilvania. Pachetul de 26,13% din titlurile Impact a fost format din participaţia lui Popp (16,48%) şi a lui Săndulescu (9,65%). Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

În acţionariatul Impact se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni şi Adrian Andrici, cu 10,69%. Acţiunile Impact, listate la BVB, se tranzacţionau la un preţ de 0,1509 lei/ unitate. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 29,85 milioane le.

Iaciu a devenit cunoscut pe piaţa de capital după ce împreună cu mai mulţi acţionari SIF Muntenia au reuşit în luna iulie a anului trecut să îşi pună proprii reprezentanţi în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor la societatea de investiţii financiare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ