Până la începutul lunii decembrie Alianţa DA îşi va prezenta candidatul la prezidenţialele din 2014

| 13 aug, 2013

Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, din care fac parte Forţa Civică şi PNŢCD, îşi va prezenta până la începutul lunii decembrie candidatul la prezidenţiale.

"Varianta la prezidenţiale a Forţei Civice, varianta Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, opţiunea noastră de fapt, o veţi avea în fapt, sper eu, până la începutul lunii decembrie a acestui an. Înţelegerea noastră la nivelul Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, alianţă pe cale să se extindă, este de a sprijini un unic candidat la prezidenţiale. Şi înclinăm să luăm această decizie nominalizând persoana în cauză până la începutul lunii decembrie a acestui an", a declarat preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Iniţiativa România Liberală se va alătura Alianţei DA, Ungureanu a spus că IRL le este oricum alături.

"Iniţiativa România Liberală este oricum alături de noi. Toamna acestui an ne va aduce în situaţia de a formaliza relaţia dintre Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr şi IRL. Avem discuţii destul de avansate cu mai multe formaţiuni politice de centru-dreapta", a spus acesta.

Despre varianta Cătălin Predoiu candidat la prezidenţiale, Ungureanu a afirmat că acesta ar fi ''un foarte bun partener în absolut orişice competiţie electorală'.

"Există o matrice de candidat la Preşedinţie. Acea matrice, de fapt, o susţinem, nu vorbim de nume, nu vorbim de principii. Şi unul dintre aceste principii spune în felul următor: un preşedinte capabil să-şi asume prin greutatea poziţiei sale executive şi pe seama votului pe care-l are continuarea proceselor de reformă structurală a statului. Şi cred că există destule nume în politica românească, mai ales din generaţia căreia eu îi aparţin, capabile să facă acest lucru. (...) În condiţiile în care domnul Antonescu candidează cred că este o datorie civică a oricărui cetăţean al României să-l contracandideze", a adăugat preşedintele FC.

El a precizat că şi în privinţa candidaţilor pentru alegerile europarlamentare Forţa Civică va merge pe o "listă comună" în cadrul Alianţei DA.

"Suntem convinşi că o listă comună alcătuită din nume de notorietate naţională şi cu biografie profesională şi politică ireproşabilă pot aduce succes. Vorbesc în numele Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr acum. Face parte din principiile fondatoare ale alianţei: listă comună la europarlamentare, candidat unic la prezidenţiale, colaborare pe politică strânsă în localele şi generalele din 2016", a precizat acesta.

Ungureanu a adăugat că s-a luat în calcul, ca o decizie strategică de partid, candidatura sa pe prima poziţie a listei la alegerile europarlamentare.

"Pe mine personal nu mă tentează neapărat. Există, însă, o discuţie în partid dacă în calitate de preşedinte al partidului ar trebui sau nu să deschid lista la europarlamentare, urmând ca după vot să mă retrag, făcând loc celui care se află pe locul secund. (...) Există şi o asemenea posibilitate de decizie tactică, nu înseamnă a înşela electoratul", a mai declarat preşedintele FC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ