Papa Francisc, mărturisire CUTREMURĂTOARE: NU este aşa cum crede toată lumea

| 02 dec, 17:26

Papa Francisc a recunoscut deschis, miercuri, că nici măcar liderul Bisericii Catolice nu este ferit de păcat, o declarație surprinzătoare de la un Pontif, care la fel ca toți ceilalți dinaintea sa este considerat de credincioși drept o personalitate "infailibilă", conform DPA.

Teologia catolică susține însă că și Papa este un om obișnuit, iar "infailibilitatea" pontificală este mai degrabă legată de învățăturile papale cu privire la morală și la credință și nu acoperă toate aspectele vieții Suveranului Pontif.

"Sunt un păcătos, mă simt ca un păcătos și sunt sigur că sunt păcătos", a mărturisit Papa Francisc. "Chiar și acum comit în continuare greșeli și păcate și mă spovedesc la fiecare 15 sau 20 de zile", a susținut el.

Mărturisirea Suveranului Pontif a fost făcută înainte de deschiderea de săptămâna viitoare a Jubileului, eveniment special cunoscut și drept "Anul Sfânt", care le oferă credincioșilor catolici ocazia de a face un pelerinaj și de a căuta iertarea păcatelor. Papa Francisc a luat decizia ca tema centrală a Jubileului să fie milostivirea. Acest eveniment începe începe marți, 8 decembrie și se încheie pe 20 noiembrie 2016.

"Cred că a venit timpul pentru milostivire. Suntem cu toții păcătoși, fiecare dintre noi poartă povara păcatelor", a mai spus Papa Francisc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 19:24
sorin
Cum castigi bani pe net!
Cum castigi bani pe net! Te invitam sa incepi imediat un curs GRATUIT si online, in care inveti simplu, pas cu pas, de la zero, cum castigi bani pe net! Profita imediat de un curs special, GRATUIT si gata sa te invete foarte usor cum castigi bani pe net! Vrei cu seriozitate acest curs? Cere urgent mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
03 dec, 17:08
grigoras gherase
Sa fiu sincer, ma uimeste tampenia voastra ! Orice om zdravan la minte stie ca "nimeni nu-i fara pacat inaintea lui Dumnezeu" (Psalm 50), dar voi, atei nebuni de unde sa stiti ? Cititi Sf. Scriptura si veti afla si cine sunteti voi !
03 dec, 10:05
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
03 dec, 00:45
adri
Pacatul e ca un ziarist ca matale inca nu stie ca din punct de vedere crestinesc nu exista om fara a fi pacatos pe pamant !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ